Последната ни книжна среща със Зайчето Питър се състоя миналата есен, когато палавият дългоушко и семейството му се бяха отправили в търсене на „Тиква за Питър”. Покрай Коледа пък сигурно много от вас са препрочели отново „Зайчето Питър. Зимна приказка“. Сега обаче се задава поредният светъл празник, а навреме за него идва и нова тематична приказка с любимите герои на Биатрикс Потър. От „Честит Великден, Питър!” (изд. „Труд”) ще научим дали най-известното зайче на детската литература ще се справи и в ролята на празничен раздавач на писани яйца, или пък може би ще забърка поредният омлет… така де, каша.

Великден Зайчето Питър обича! Не защото с него идва пролетта, а защото много обича да подарява шарени яйца. Вижте какви яйца е приготвил за своите пухкави приятели! А на всяко от животинчетата малкият читател може да пипне и усети каква е козинката му! Книжката съдържа меки части от плат!

chestit-velikden-pitar-hrm

Книжката е най-новото попълнение в продължаващата серия за Зайчето Питър. Както сме споменавали и в предни ревюта на поредицата, благодарение на куп талантливи творци, наследството на незабравимата Биатрикс Потър продължава да бъде обогатявано с нови приключения и това е едно от тях.

11

Весела и невинна, тази празнична история е далеч по-хрисима от някои от оригиналните приказки на създателката на Зайчето Питър. Сигурно знаете, че в авторските приказки на Биатрикс Потър нещата понякога са по-натуралистични и съвсем не е изключено някой от героите да свърши я в тенджерата, я по друг неприятен начин. Доста от днешните малки читатели обаче, дали защото не растат по селските дворове, дали по други причини, са по-чувствителни към подобни обрати, тъй че тяхната липса май е добре дошла.

11

Илюстрациите са първокласни, а цветовата гама напълно подхожда както на визията на серията като цяло, така и на пъстротата, с която свързваме Великден. Книжката е меко казано очарователна, при това не само на вид, но и на допир. „Докосни и усети“, както гласи надписът на корицата. С твърдите си страници и издръжливи корици, изданието е подходящо дори и за най-малките, които подлагат книжките си на различни изпитания. Именно те ще бъдат и най-впечатлени от пухкавите козинки на героите, които можем да погалим на всяка страница.

Още за книгата: http://trud.cc/?cid=9&pid=11055

One thought on “„Честит Великден, Питър!” от Биатрикс Потър

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s