Една любима книжка от детството се завръща 30 години след оригиналното си издание. Запознайте се с „Бебетата на Писана”, написани от Фани Цуракова, нарисувани от Зора Янчева и преиздадени от „Гея-Либрис”.

file_242_10„Хората какви котки имат, а вие се грижите за една най-най-обикновена Писана.”

Е, понякога да си лъскав, породист и необикновен не е най-важното нещо, нали? Децата го знаят. Може пък някой ден да го научат и възрастните. И така, най-най-обикновената Писана си намира другар и закрилник в лицето на малкия Ванчо и грижовната му майка. Намира си и още нещо обаче – истински котешки съпруг, който я омайва със своите серенади. А то се знае, младото семейство няма да се размине и без челяд. Така на бял свят се появяват „Бебетата на Писана”.

9789543001835

Кратката и симпатична история съвсем спокойно би могла да се случи и във вашия двор. При все, че не навлиза в „неудобни” детайли, книжката е отправна точка по темата за „птичките и пчеличките”. От шумната котешка сватба, през различните етапи на котешката бременност и техните симптоми, та чак до появата на потомството, семплата илюстрована история може да бъде в помощ на малките стопани на домашни любимци. Или пък да послужи като аналогия за невръстните читатели, които скоро ще се сдобият с братче или сестриче.

bebetata_na_pisana_-1

Още за книгата: http://www.gealibris.com/product/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0/

Фани Цуракова е автор на няколко книги проза, на радио и телевизионни пиеси. Някои от произведенията й са издавани или представяни в САЩ, Русия, Англия, Румъния, Япония, Германия. Завършила е медицина, специалист е по психиатрия. Известен период работи като професионален журналист.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s