„Магарешката кожа”, „Маша и мечокът”, „Палечка”, „Оле Затвори очички”… Все истории, любими на поколения читатели, които през последните години видяхме издадени в пъстри и луксозни нови издания. Именно заради тях сръбската художничка Ана Григориев е вече добре позната на българските деца. Приказната поредица от илюстрирани класики на изд. „Софтпрес” продължава с „Жабокът принц” на Братя Грим.

Вечната класика на Братя Грим оживява в прекрасните илюстрации на Ана Григориев! Новата книга от най-популярната детска поредица на издателство „Софтпрес“ повежда читателите на вълнуващо пътешествие, в което ще открият, че външният вид понякога лъже, а Доброто винаги побеждава.

zhabokat-prints-30

Има защо да са причисляваме „Жабокът принц” към вечните приказки. Да, замъците и пищните рокли, отминалите времена и вълшебствата определено играят своята роля, но не те са най-важното, нали? Поуките и ценностите, залегнали в основата на приказката са и ключ към нейната непреходност.

zhabokat-prints-35

Растяща в сянката на сестрите си, но и все още непокварена, гледаща на света с невинни очи, най-малката дъщеря на царя се превръща в главна героиня. А зад пъпчивата и зелена жабешка външност, както знаем, се крие много повече, стига да не се ръководим по повърхностни впечатления, а да търсим вътрешната красота и душевното благородство.

zhabokat-prints-31

Луксозни твърди корици, голям формат и 64 богато илюстрирани цветни страници не само придават нов вид на познатата история за силата на любовта, но и я превръщат в прекрасен подарък и допълнение към домашната колекция от детски книги.

Още за книгата: https://www.soft-press.com/book/1360/

Ана Григориев е родена в Сърбия. Завършва Академията за изящни изкуства в Белград и до днес е илюстрирала над 150 книги за детски издателства от цял свят. Нейните приказни произведения са показвани в шест самостоятелни и двайсет общи изложби. Стилът на Ана се отличава с изключително изящество и внимание към детайла, които превръщат всяка нейна илюстрация в истинско приказно вълшебство.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s