След „Прекрасно е, че сме приятели!”, ето че дойде ред да ви разкажем и за втората книжка от поредицата „Малкият еднорог Звездичко”, дело на едно талантливо немско дуо – писателката Мила Берг и художничката Марина Кремер. Продължението е озаглавено „Кога се сбъдват желанията?” и отново излиза на български с луксозни твърди корици от изд. „Златното пате”.

Прекрасна илюстрирана история за Малкият еднорог Звездичко. Мила Берг разказва вълшебните истории за него и приятелите му: горската фея Кале и прилепчето Трикси, а художничката Марина Кремер с много емоционално пристрастие представя на всяка страница с цялата му магичност света на Вълшебната гора, в който всяко дете си мечтае да надникне.

5dfa0a8596a94

Звездичко все още има доста да расте и да събира сили преди да успее да настигне дарбите и уменията на големите еднорози. Затова пък никак не му липсва съпричастност и желание да помага. Вероятно си спомняте, че в миналата книжка „Прекрасно е, че сме приятели!” Звездичко и неговите приятели успяха да помогнат на една паднала от небето звездичка, чието сияние бе на път да угасне. На кого ли ще се притекат на помощ този път Звездичко, Кале и Трикси?

5dfa0a94aea03

„Кога се сбъдват желанията?” заварва горските таласъми в незавидно положение. Домовете им са наводнени и малките приказни създания са в истинска безизходица. От простото изгребване на водата няма полза в случая, тъй като близкото езеро продължава да прелива по незнайни причини. За да се отстрани проблема Звездичко и приятели ще трябва най-напред да открият неговия първоизточник. А какъв е той? Е, книжката е кратка, тъй че нека не издаваме цялата интрига, нали?

5dfa0a94c6cce

Важното в случая е, че дори големите еднорози не стоят безучастно, а използват вълшебните си сили срещу прииждащата вода. Но този път нещата няма да се оправят просто с магия! Нужно е нещо повече.

5dfa0a94de1c9

Подобно на първата книжка от поредицата „Малкият еднорог Звездичко”, „Кога се сбъдват желанията?” също е вълнуващо и пъстро приказно приключение, което освен да вълнува и забавлява малките читатели се оказва и чудесен урок по добрина и емпатия. А благодарение на илюстрациите на Марина Кремер, един поглед е напълно достатъчен, за да се влюбите в героите.

Още за книгата: https://zlatnoto-pate.bg/bg/product/1033

111

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s