Обичате ли животните? Обичате ли играта на криеница? Обичате ли забавните и красиво илюстрирани детски книжки? Ако отговорът на поне един от тези три въпроса е „Да!”, то новото предложение на изд. „Миранда” е за вас! „Къща пълна с животни” е весело книжно предизвикателство за малките читатели, което ще грабне вниманието и въображението на всеки любопитко.

Ако опитът ни е научил едно, то е че на изд. „Миранда” винаги може да се разчита за пъстри книжни изненади за малки и големи. Новото попълнение в детската домашна библиотека е луксозна илюстрована книга за деца, съчетала в себе си интерактивни, игрови и познавателни елементи.

kashta-palna-s-zhivotni-30

Четете книгата и търсете животните зад шкафовете и другите мебели в къщата. Подвижните капачета ще ви помогнат да ги откриете и ще ви запознаят с интересни факти за тях. Никой не разбра как, но един ден се появи дупка в оградата на зоологическата градина. На любопитните животни не им отне много време да я открият и да вземат решение да проучат съседната къща. Те претършуваха и шестте ѝ стаи, като лудуваха до насита. Опитаха храната, подремнаха в леглата, вмъкнаха се в шкафове и гардероби, катериха се по рафтове и дори се изкъпаха във ваната. Намери всичките 86 животни, скрити в тази пъстра книжка! Научи много интересни факти за тях.

a_house_full_of_animals_01

Стилизацията на илюстрациите е много симпатична, а ярката и топла цветовата гама гали окото и като нищо може да привлече рояк пеперуди или пък ято плодоядни прилепи. Но истинската атракция са многобройните капачета, зад които дирим всевъзможните представители на фауната. Историята за не едно или две животни, а цял избягал зоопарк сама по себе си е достатъчно интригуваща тема за детска книжка, но когато малкият читател се превръща в детектив, ето тогава вече „Къща пълна с животни” става наистина неустоима.

a_house_full_of_animals_02

По време на търсенето ще научите някои интересни неща за хранителните навици на животните, любопитни факти за начина им на живот и специалните им способности. Знаете ли например, че маймунката саймири не си пада по мокри плодове и тъй като няма под ръка кухненска кърпа подсушава менюто си с помощта на… собствената си опашка?

a_house_full_of_animals_03

Надзърнете във всяка кутия и зад всяка завеса, надникнете в шкафове и чекмеджета, дрешници и гардероби, погледнете под завивките, не пропускайте да хвърлите едно око и във ваната! Бегълците щъкат къде ли не! Животните са плъзнали из цялата къща и се укриват къде ли не. И са наистина МНОГО!

Още за книгата: https://miranda.bg/shop/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8/

9536246_back__b

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s