Мина доста време откакто за последно се срещнахме с карикатурните щуротии на художника Чичо Коля Воронцов, нали? Палавите рисунки на руския илюстратор са добре познати на почитателите на поредицата за Малкия вълк на Иън Уайброу, но дебюрът на Чичо Коля сред родните читатели беше един шантав оранжев котарак, далеч по-енергичен и деен от западния си колега Гарфийлд. И ако си такъв калпазанин като котарака Понпон, то май съвсем спокойно можеш да минеш и без английски език, нали? Или пък… не? Ще разберем в „Котаракът Помпон – За какво му е на котарака английски език” (изд. „Миранда”) 

kotaraka-pompon-za-kakvo-mu-e-na-kotaraka-angliiski-ezik-mirandaПознавате ли котарака Помпон? Не? Ето една чудесна възможност да се запознаете. Той винаги е в добро настроение. Обича приключенията, похапването и своя приятел Трюндел. А защо му е на Помпон английски език, ще попитате вие. Защото един толкова дружелюбен котарак  иска да има  „общ език” с всички хора по света, както и с птичките, рибките и мишките. Да учим английски заедно с Помпон – ще играем, ще рисуваме и ще се СМЕЕМ. Още за неговите  забавни приключения може да прочетете в първите 7 книги за котарака Помпон, където той  споделя опита си в летенето, дава уроци по рисуване, помага с различни съвети, става приятел, който може да забавлява оставените без надзор деца, дядовци и баби.

slider_17_new-2-960x300-1

Хубаво е, когато най-неочаквано любим герой се завърне в нова книжка, особено когато от последната ни среща са минали вече няколко години. А котаракът Помпон ни е любимец, дума да няма! Новата му книжка е нещо като илюстрована тетрадка-речник с инглиш уърдс (дори спиралата на изданието напомня на тетрадка), но ако и часовете в училище бяха така забавни, както ученето на думички с Помпон, то всички деца щяха с голямо желание да хукват към училище рано сутрин.

11

„Комикси, игри, загадки, лабиринти” обещава ни корицата, и наистина не лъже. 96 страници, изпълнени с цветни илюстрации и всевъзможни задачи и залъгалки. Някои от тях помагат на хлапетата да усвоят по-добре новите думички, други пък просто забавляват и ни карат да се задържим по-дълго на съответната страница… което пък, като се замислите, май също по свой начин помага в усвояването на думичките.

11

Е, сега вече и Помпон е понаучил малко английски, и Гарфийлд вече няма с какво да му се опре! А за най-прилежните ученици пък от изд. „Миранда” са приготвили и симпатичен бележник – „Помпон в джоб на панталон – бележник за игри и особено важни записки”.

Още за книгата тук: https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%be%d0%bd/%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%be%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%bc%d1%83-%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%b0/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s