Когато през 90-те героите на Марвел започнаха да навлизат у нас, единственото място, от което някой можеше да знае Танос е ако беше налял достатъчно жетони в играта “Marvel Super Heroes” на Capcom и беше успял да стигне последния бос. Но днес, всеки който следи кино-подвизите на Отмъстителите и Пазителите на галактиката знае точно кой е Танос. И тъй като в момента популярността му е вероятно по-голяма от всякога, няма по-подходящ момент да получи и свое издание на български, благодарение на изд. „Студио Арт Лайн”. „Танос печели“ събира пет броя от поредицата, стартирала през 2016 г., в които, както вероятно се досещате и от заглавието, виждаме какво точно става на края на всичко. Докъде довеждат безбройните битки, породени от болната амбиция за власт на титана? Ами, хей, спойлерът е още в заглавието – Танос печели.  Но какво идва на дневен ред след победата?

product_629Основният стремеж на Танос в историята се връща още към вероятно най-популярната история за Танос – “The Infinity Gauntlet” и довежда нещата до интересен, и донякъде, доста задоволителен край. А за тези от вас, които не са имали възможността да се запознаят добре с предните издивателства на Танос над вселената – спокойно! Също както при „Венъм: Рекс“, сценаристът, Дони Кейтс, умело представя Побъркания титан на новодошлите и обръща внимание, макар за кратко, на някои от предходните истории, включително гореспоменатата “Infinity Gauntlet”. И макар, че Танос е звездата, освен него ще видите Призрачния ездач, Галактус и Сребърния сърфист и редица други герои, някои от които определено не сме виждали такива досега! Всъщност, комиксът вероятно ще отговори на въпроси, които дори не сте си и помисляли да зададете.

46b41f0b3f1da6db4879ef5db2e33339._sx1280_ql80_ttd_

Рисунките на Джеф Шоу и Антонио Фабела умело придават както чувствата на героите, така и здравият тупаник помежду им. Особено приятно съм изненадан от употребата на цветове – не е абсолютна шарения, но космическата обстановка и изборът на действащи лица определено позволява на Фабела да се заиграе с по-ярка гама на много места и смятам, че това е от изключителна полза на комикса.

product_630

Като допълнение, има и галерия на кориците на отделните броеве, както и коментари от Дони Кейтс за това как се е зародила идеята за комикса и какво вещае бъдещето за Танос (поне на запад, а надяваме се, след време и в издания на български).

Също както и с „Венъм: Рекс“, Артлайн са направили добър избор на сюжет, който да издадат – страничен герой, на който много от феновете ще се зарадват, но и по-новите читатели ще познават от филмите, в самостоятелна история, която не задължава със задълбаване в многобройните комикси, издавани през годините, но определено може да ви накара най-малкото да пожелаете да им хвърлите едно око. Танос печели, а покрай него – печелят и комикс феновете в България!

Повече за изданието: https://artline-store.net/product/494/tanos-pecheli.html

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s