„Наръчник на Чарли Джо Джаксън за лятната ваканция” (изд. „Студио Арт Лайн”) е, цитирам, „най-добрата книга за Чарли Джо, заедно с другите две”. Как и защо хлапето, сътворило наръчника „Как да не четеш” се озовава в летен лагер „Ридъбуки“ (което се като „прочети книга“ на английски)? Възможно ли е Чарли Джо най-накрая да е паднал по гръб? Сломен от родителското тяло, образователната система и суровата реалност?

product_739Да прикриеш лятно училище под названието „летен лагер” е повече от подло! Но ето, че някой зъл гений се е сетил и за това. И майката на Чарли изпраща скарания с ученето си син именно там. Но ако има някой, който ще се справи с подобно нечовешко зло, то това е именно Чарли Джо Джаксън, при това той ще се погрижи да подкокороса и младите читатели да тръгнат заедно с него… четейки.

11

А дали да накараш изпитващите неприязън към книгите подрастващи да четат също е подло? Според нас е преди всичко похвално, и похвалите отиват за създателите на книжката – писателя Томи Грийнуолд и карикатуриста Дж. П. Кувърт. Креативното дуо продължава приключенията на своя (анти)герой със все същия заразителен хумор, превърнал се в запазена марка на поредицата.

11.JPG

Лагер „Ридъбуки” е място, в което младите умове не само могат, ами направо са задължени да си вземат почивка от смартфоните, сърфирането в интернет, видеоигрите и изобщо всякакви електронни устройства. Чарли сякаш се озовава обратно в средновековието, но поне си има компания в лицето на старите ни познайници Кейти и Нарийм. Те, между другото, май изобщо не приемат ситуацията така тежко. А за да не се втрещиш от режима в лагера трябва да си или наивник, или странен, а може би дори още по-лошо – задръстеняк или зубрач.

11

Чарли Джо Джаксън пък не е нито едно от изброените и няма никакво намерение да си седи кротко, чакайки лятото да се изплъзне под носа му. В крайна сметка на харизматичният хитряга му предстои отново да понаучи това-онова…  Не задължително от типа учене, който се случва в класните стаи, но все пак! Житейските мъдрости също не са никак маловажни, а и са за предпочитане, когато идват под формата на илюстровано книжно забавление.

Още за книгата: https://artline-store.net/product/566/narachnik-na-charli-dzho-dzhaksan-za-lyatnata-vakantsia.html

product_740

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s