Преди години комиксите в България бяха кът. Поглъщахме жадно буквално всичко, до което успявахме да се докопаме, а то така или иначе не беше кой знае колко. Липсата на избор превръщаше всяка страница от картинните разкази да бъде като глътка свеж въздух, а всеки панел – прозорец към нов свят. С течение на времето обаче комиксите станаха по-достъпни. За щастие, в България се издават все повече комикси, при това все по-често и все по-разнородни. Прибавете към това и възможността за поръчки от чужбина или електронните версии, които можете да четете в миг от различни сайтове или апликации и изборът става огромен. Истински океан, не, дори вселена от възможности. Ето защо сега вече далеч не е толкова лесно да се ентусиазирам по нов комикс. Старите ми любимци от детството винаги ще пазят специално място в библиотеката ми, но от новоизлизащите заглавия подбирам само най-приоритетните, къде поради липса на време, къде поради ограничението откъм финанси, пък и място вкъщи. И при все убийствената конкуренция, факт е, че изд. „Студио Арт Лайн” продължава да ме интригува истински с комиксите си и това говори доста. Сред хитовете, появили се около Панаира на книгата през декември са дългоочакваните „The Kong Crew 2” на Ерик Еренгел и „Блексед 3: Червена душа” на Хуан Диас Каналес и Хуанхо Гуарнидо, както и родното попълнение „Jack Eridon: Вуду” на Константин Витков – Титис. Не липсваха и няколко благинки от Marvel през предните месеци. И не ще и дума, че ще ви представим всичко от изброеното в бъдещите ревюта на „Книжни Криле”. Днес започваме с ударно с черно-бялата красота „The Kong Crew 2”.

product_775

„The Kong Crew” на Ерик Еренгел ме спечели моментално! Един поглед към изданието ми беше достатъчен, за да се влюбя в него – от концепцията, през дизайна на света и героите, до атмосферата и графичния стил на художника. Класически рисунък, в стила на големите имена от златната ера на американския комикс. Алтернативна история, в която пищните панорами на остров Манхатан са осеяни с лиани, палми и птеродактили, а някъде там, сред бетонната джунгла дебне Кинг Конг! Група смели приключенци, изследователи и военни пилоти, са единствените, които дръзват да навлязат в тази осеяна с опасности територия. Казано накратко – удар в десетката.

51x1e8f05sl

Както казах и в ревюто за първи брой, „The Kong Crew” е истински балсам за очите за всички фенове на Марк Шулц и поредицата “Xenozoic Tales” / „Cadillacs and Dinosaurs”. Носталгичния шик, ретро усещането и класическите приключенски тропи са наистина неустоима (и взривоопасна!) смес.

kongcrew_560

Историята продължава от cliffhanger-а, на който Ерик Еренгел ни остави да висим в последния панел на предишния брой, но „The Kong Crew 2” е изпълнен и с някои нови срещи – включват се поредните персонажи, срещаме още динозаври и различни разновидности на самолетите от първата половина на миналия век. Гледките от завладения от дивото остров Манхатън са прекрасни. Въображението и талантът на Ерик Еренгел са се развихрили не на майтап и са успели да сътворят истинска буря, пък макар и в едва 32 страници.

Очакваме заключителния трети брой с нетърпение!

Още за изданието: https://artline-store.net/product/595/the-kong-crew-2.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s