Ако следите ревютата ни на арт и дудъл книги, сигурно сте забелязали, че сме фенове на Кърби Розанес! Художникът с буйно въображение и склонност към безброй детайли вече е познат на родната аудитория с „Имаджиморфия”, „Аниморфия” и „Дудъл нашествие”, а сега от изд. „Миранда” ни радват и с още едно изумително заглавие от неговия цикъл с албуми за оцветяване. „Митоморфия” е визуално приключение в света на приказките и легендите, която ще ви накара дълго да изследвате с поглед всяка нова страница.

slider_11-1024x325-960x300-1

Потопи се в необикновения свят на Кърби Розанес, където фантастични същества от митовете и легендите оживяват. Кърби Розанес е филипински художник, който посвещава времето си в създаването на чудати картини с десетки герои в тях. Колкото повече се вглеждате, толкова повече ще откривате скритите приказни същества на Розанес – дракони, вълци, тигри, пеперуди и още много други. Не бива да се изненадвате, защото между страниците на книгите му можете да срещнете всичко.

11.JPG

Дракони, феи, троли, елфи, кентаври, русалки, животни, духове и древни божества… Какво ли няма из 96-те страници на „Митоморфия”. Кърби Розанес е уловил по нещо от различните древни култури, чиито митове и приказки са достигнали до нас през вековете и го е пренесъл върху черно-белите страници, които чакат да ги изпълним с цветове.

Сфинкс, феникс, еднорог или минотавър? Сами изберете кое фантастично създание да оцветите най-напред! Изборът не е никак лесен, защото всяка страница от книгата очарова по свой начин и приканва да се присъединим към художника и да дадем всичко от себе си. Наситените с красиви детайли рисунки вдъхновяват и приканват артистични натури от всяка възраст да упражнят уменията си в оцветяването на пищните рисунки в „Митоморфия”.

63012057131a96348d757965faa924bc

Ентусиасти дори споделят своите постижения в специални Фейсбук групи, Pinterest и други социални мрежи. Част от оцветените рисунки са наистина невероятни и спират дъха. Дали и вие ще се справите така добре?

6a0920_f9e0b5ec60be4398b2d5b4665fa378f4mv2

 

 

Реклама

One thought on “„Митоморфия” от Кърби Розанес

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s