„Седем истории за дракони” е книжка с детски разкази и илюстрации за оцветяване от Галин Ганев и изд. „Стено”. Какво още ви очаква между кориците?

product_4091

Книжката би могла да бъде окачествена като „аматьорска”, тъй като зад нейното създаване всъщност стоят приятно прекарани семейни мигове, а не реален писателски замисъл. Седемте истории за дракони се раждат от часове, прекарани с децата във фантазиране и разказване, и родилите се сюжети са намерили място на тези страници. Вътрешните илюстрации са на същото ниво като корицата, т.е. – също са далеч от професионалното ниво. Симпатичен опит, който някак си е намерил издателска подкрепа и се е появил на пазара, при все че начинанието на Галин Ганев очевидно е далеч от комерсиално. Като оставим съдържанието на книжката настрана, вероятно въодушевлението на децата, участвали в нейното съчиняване е голямо. А сега да дадем думата на автора:

 

„Реших се най-накрая да направя страничка за малката детска книжка “Седем истории за дракони” , която сътворихме и реализирахме с вдъхновението на децата. Досега, като че ли държах малката ни творба, създадена с много любов, настрани от широката публика. Макар, издадена и публикувана от около година, не бързах с оповестяването и. Но явно книжката си има своя живот , и като че ли започна да се появява от само себе си 🙂

Някак си от само себе си, книжлето предизвика интерес в детския лагер на Еко Парк Елена и заедно с децата набързичко спретнахме малка постановка по разказа за “Ели Джеин”. Тук основната заслуга за реализацията беше на Милена, учителката по музика :), както и на малките артисти!!!

Това донесе изключително силни и много приятни емоции на всички , които бяха замесени, както и на невероятните ни домакини и помощници на конна база Еко парк Елена.

Няколко дни по-късно ,изненадващо получих поредната доза щастие, виждайки книжката ни , да се мъдри на първата шатра на Фестивала на Книгата във Варна. Не забутана някъде между другите, а на съвсем видно и открито място. Децата не бяха с мен в този момент, за да си споделим радостта, но все пак направих две снимки ,с които да ги зарадвам : )”

 

Още за книгата: http://stenobooks.com/product/3371/sedem-istorii-za-drakoni.html

 

https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BC-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8-241119673399960/

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s