Продължаваме с още една книга „за момичета” на изд. „Гея-Либрис”. Този път това е „Към любовта – готови, старт!” на немската писателка Беате Дьолинг – тийнейджърски роман, в който не без известна доза дързост се дискутира темата за увлеченията, които понякога не знаят възрастови граници.

„В този момент се зададе господин Шефер. Всички погледнахме към него.

– Каква походка само! – рече Ане.

– Какъв мъж! – добави Луиза.

Какво дупе! – за малко да изтърся аз.

Като всички момичета в училище и Таня е влюбена в учителя по физкултура на момчетата. Какво ще стане обаче, когато разбере, че той изневерява на жена си с учителката по биология?

lubovta-www

За едни ще прозвучи като сапунка, за други като пикантерия, на трети пък ще им се изправи косата, но факт, че мои съученички са си падали по студентите, които са идвали на практика в училище. А кой знае какво би било ако учителят ни по физическо напомняше на гореспоменатия Шефер.

 

Беате Дьолинг пише за периода, в който идват първите целувки, че дори и копнежи за нещо повече и го прави с повече откровение, от колкото сме свикнали да получаваме от тийн романчетата с шарени корици. Главната героиня, Таня, таи доста неща в себе си и сякаш е само въпрос на време нещо сериозно да се обърка. Музика, кино, срещи, самоувереност или ниско самочувствие, напрежение между приятелки, завист и ревност…

 

Всичко това звучи като обичайната гимназиална драма, но намесата на учител със съмнителен морал прави нещата далеч по-сложни, а и книгата далеч по-смела и дълбаеща в проблеми, за които обикновено ни е по-лесно да не говорим, преди да е станало прекалено късно. Питам се само дали днешните момичета не са вече прекалено отракани, за да се шашнат от подобни истории и да им отделят нужното внимание.

 

Книголина

 

Книгата се предлага за едва 1.50 лева от сайта на издателството: http://www.gealibris.com/product/%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s