„Изгубени в чата” (изд. „Гея-Либрис”) от Елизабет Генгер е книга, на чиято корица виждаме етикетче „за момичета”, но… не само момичетата могат да хлътнат до уши или да попаднат в капаните на онлайн общуването, нали?

Наглед семпла младежка книжка, „Изгубени в чата” се старае да задълбае в тийнейджърските проблеми, свързани със съзряването, изразяването на себе си, контактите в интернет и опасностите, които понякога се крият сред тях.

174410_b

От издаването на книгата в България (2013 година) до днес нещата са се променили доста в техническо отношение и вече и телефоните, и останалите мобилни устройства са дръпнали много напред. Интернет не просто ни преследва и обсебва, той е постоянно в джоба ни, а различните апликации предлагат куп възможности със съмнителен ефект върху подрастващите. Киберагресията също се превръща във все по-голям проблем… Тъй че, изгубени в чата безспорно е била доста по-актуална преди десетина години, но въпреки това има защо да обърнем внимание на съдържанието на книгата.

Да, в някои отношения историята може и да има нужда от един стабилен „ъпдейт”, но склонностите на хлапетата да подценяват опасностите, прекомерно да разкриват себе си и направо да се пристрастяват към виртуалния си свят са все така горещи теми, ако не и по-горещи от всякога.

Историйката идва леко наивна на моменти, но и главните герои също проявяват наивност, което често е присъщо за възрастта им. А застъпването на увлечението по мангата и японската култура е добре дошло и ще помогне на читатели със сходни интереси да намерят себе си в… „Изгубени в чата”.

Книжката се предлага в сайта на издателството на символичната цена от 1.50 лв.!

Още за книгата: http://www.gealibris.com/product/%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%B0/

11.JPG

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s