Продължаваме да четем поредицата за Марти! Трогателните истории на Жилбер Делае и прелестните илюстрации на Марсел Марлие са спечелили сърцата на поколения читатели по цял свят, а сега вече те са отново достъпни и на български благодарение на изд. „Златното пате”.

file_49_31„Марти сред принцеси и рицари” ще  ни пренесе в средновековието. Или почти там. Марти и компания отиват на средновековен фестивал, където срещат акробати и жонгльори, трубадури и разказвачи, занаятчии и търговци… А каква роля ще се падне на самата Марти? Принцеса за един ден! Но не бойте се, вместо коронации и балове ще има истински приключения!

marti-sred-princesi-i-ricari-stranici-ot-tazi-kniga

„Марти се учи да рисува” пък може и да звучи като по-прозаично заглавие, но в книжката става дума за много повече от рисуване. Марти действително се увлича по рисуването и дори получава уроци от истински художник, започва да наблюдава света около себе си с нови очи и да търси модели и обекти за своите рисунки. Но скоро тя ще разбере, че изобразителното изкуство далеч не се свежда единствено до белия лист и моливите, нито пък до четките, палитрата и бялото платно.

58aecc53c9b04

В „Марти става детегледачка” пък момиченцето е натоварено с нелеката и доста отговорна задача да се грижи за своите палави братовчеди. Да наглеждаш подобни дечурлига съвсем не е лесно начинание и Марти се изправя пред голямо предизвикателство. Четенето на книжки, реденето на пъзели или пък изрязването на хартиени фигури ангажират вниманието на малчуганите, но… не за дълго! На какви ли бели са способни невръстните немирници?

5a1d2f2473694

Да, Марти преминава през много истории и научава много неща за заобикалящия я свят. Книжките са посветени на какви ли не теми – от семейството и приятелите, традициите и празниците, природата и животните, игри и изкуства… И въпреки множеството обикновени и не чак толкова обикновени преживявания, през които преминава Марти, тя винаги си е онова момиченце, с което сте се запознали, когато сте разтворили първата си книжка с нея.

5a1d3085936d8

И читателите на серията „Марти” харесват именно това – че тяхната любима героиня си остава непреходна. Едно момиченце, което не пораства, един красив, малък свят, който не се променя, и към който можеш да се върнеш винаги и на всяка възраст, независимо дали все още си дете, или е дошъл ред да го споделиш със собствените си деца.

Прочетете и останалите статии за серията „Марти“ на Жилбер Делае и Марсел Марлие!

Още за книжките тук: https://zlatnoto-pate.bg/bg/author/51

marti-sred-princesi-i-ricari-stranici-ot-tazi-kniga-1

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s