„Танит Лоу в… Седморката на злото” (изд. „Студио Арт Лайн“) или какво правят лошите на Дерек Ланди ако се превърнат в главни герои на своя собствена книга! Наистина сочна история и живото доказателство, че дори и без Скълдъгъри и Валкирия на преден план, поредицата предоставя плодородна почва за всевъзможни странични приключения. Ланди знае как да държи интереса на читателите и продължава с пълна пара да развиват своя магнетично мрачен свят.

Този път лошите са под светлините на прожекторите. Танит Лоу, вече обладана от останка, събира група от злодеи – много от които вече познати от предишни книги – с цел да отмъкнат четирите оръжия, които биха могли да наранят Даркесата, ако тя изобщо се появи. По следите на Богоубийците е и друга тайна група, която ще направи всичко по силите си, за да спрат Танит и да я заведат жива при Гастли. Когато злодеите около нея лъжат, кроят планове как да я прецакат и подготвят заговори, Танит трябва да е две стъпки пред собствената си група и враговете си. Все пак тя самата е подготвила капан, да не забравяме, че вече и тя е злодей…

product_168

Ланди навлиза в сивата зона между черното и бялото, повече от всеки друг път. Авторът вече е успял да срещне героите си с абсолютното зло, но ето че изведнъж решава да обърне гледните точки и да ни покаже какво е да си от другата страна на барикадата. Изведнъж злите сякаш не са чак толкова зли… И не е ясно дали това е успокояващо или ужасяващо.

Тантит Лоу и Били Рей са не просто под светлината на прожекторите, те самите блестят с пълна сила в този спиноф на основната поредица „Скълдъгъри Плезънт”, който някои биха препоръчали да прочетете между седмата и осмата книга, но аз пък съм на мнение, че това би накъсало темпото на историята и спокойно можете да се върнете към „Седморката на злото” и по-късно. В известен смисъл, тя дори може да се третира като самостоятелна книга, развиваща се в същата вселена.

Тантит е персонаж, който наистина грабва. Ланди е написал страхотен антигерой, за който да ни пука и да й стискаме палци въпреки (или пък може би точно заради?) съмнителната мотивация и хладните й, калкулирани действия, примесени с огнен нрав. Екшънът е почти непрекъснат, а темпото е от задъхващото естество, с което феновете на Дерек Ланди са свикнали.

Влиянието на Даркесата (или поне пророчеството за нея) над Лоу е нещо, което няма как да не оцените ако вече сте прочели основната сага за Валкирия и Скълдъгъри. А второстепенните герои, било то съюзници или врагове, са колоритни и никога не знаеш дали внезапно няма да изплуват скрити козове или намерения.

„Танит Лоу в… Седморката на злото” е задължителното допълнение към серията „Скълдъгъри Плезънт”, което не бива да се пропуска!

Още за книгата тук: https://artline-store.net/product/138/sedmorkata-na-zloto.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s