Преди броени дни от Scholastic пуснаха новата четвърта книжка от поредицата „Ninja Kid” на Ан Доу. В България пък изд. „Кръг” ги следват смело с „Момчето нинджа 2: Нинджата започва да лети!“. Продължението на историята идва тъкмо навреме, за да зареди хлапетата с добро настроение преди неумолимо приближаващия първи учебен ден. Хлапетата ли? Кого заблуждаваме! Самите ние сме на чело на опашката от читатели, очакващи да разберат какво ще се случи по-нататък с неохотния (супер)герой Нелсън Кейн.

Помните Нелсън, нали? Кой би могъл да го забрави след напрегнатия финал на първата книга, в който изведнъж се оказа, че злодеят, стоящ зад атаката на гигантските роботизирани тарантули всъщност може би е… Тън-дън-дъннн! Следва драматична пауза и НИКАКВИ СПОЙЛЕРИ, тъй като подозираме, че част от четящите това ревю все още не са имали удоволствието да прочетат „Момчето нинджа”. А ако сте я чели… Е, то тогава ви е пределно ЯСНО за какво говорим, нали?

220022_b

Накратко, навръх рождения си ден Нелсън изведнъж преминава през типично спайдърменски симптоми – осъзнава, че няма нужда от очилата си, тялото му демонстрира невероятни рефлекси и мускулна памет, които момчето определено не е придобило с тренировки… И тогава тайната на рода излиза наяве – Нелсън е наследил нинджа уменията на изчезналия си баща и сега е в ролята на последния нинжда на света! И оцеляването на същия този свят като нищо може да зависи изцяло от Нелсън. Е, почти изцяло. На не забравяме любящата подкрепа на майка му, специалист в спестяване на пари и откриване на промоции, и свръх-изобретателната му баба. Ама наистина, СВРЪХ-изобретателна! Именно тя въоръжава Нелсън със специална раница, снабдена с куп незаменими джаджи. Да не пропуснем и вечно гладния братовчед.

И така, да, Нелсън успя да спаси Дък Крийк, но градчето съвсем не е вън от опасност. Дали този път те ще са под формата на нови диаболични машинарии и коварни планове от страна на мистериозния злодей от предната книга? Спокойно, Ан Доу не бърза да отговори на всичките ни въпроси, но и определено не ни оставя да скучаем. На Нелсън му предстои да овладее силите си, но и отново ще му бъде напомнено, че и повечето проблеми обикновено не могат да се решат със сила. Особено пък проблемите с момичетата. Но дали пък Сара, любимата съученичка на Нелсън няма да вземе да се шашне ако той успее да спаси нея и класа от поредната атака?

momcheto-nindzha-2-nindzhata-zapochva-da-leti-an-dow-krug-9786191580736-back

Историята отново е забавна и пълна както със закачлив екшън, така и с ненатрапчиви послания. В услуга са и свежият превод на Юлия Спиридонова – Юлка, както и готините илюстрации на Джереми Лей, които са раздвижени и изразителни като сториборд на анимационен филм.

Издателство „Кръг” във Фейсбук: https://www.facebook.com/krygpublishing/

Ревю на Книжен Петър: https://knijenpetar.wordpress.com/2019/08/15/nindzhata-zapochva-da-leti-an-dou/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s