Детската илюстрована поредица на Нуша Роянова и изд. „Дъбови листа” продължава! Познати герои от предните книжки се завръщат отново за да се срещнат с нови приятели и да покажат, че на света няма нищо по-важно от добротата и съчувствието, а когато имаш подкрепата на любимите си същества си способен да се справиш с какви ли не предизвикателства! Запознайте се с „Фатиб и Конди”.

В уютната къща с червените врати, където котката Ема и кучето Джак живееха заедно с Вики, мама и тате, бе полутъмно. Раничко беше, към четири и половина сутринта. Навън бавно се развиделяваше и се чуваха малките гларусчета, които вече извиваха гладни гласчета. Трябваше да е тихо и спокойно, обаче не беше. Врати се отваряха и затваряха, падаха предмети, столове се обръщаха и целият апартамент бе огласен от веселото топуркане на четири чифта котешки крачета. Фатиб и Конди се гонеха лудешки!

fatib_i_kondi

Изключително много ми допада как кучето Джак и котката Ема продължават да присъстват в книжките на Нуша Роянова, но постепенно отстъпиха по-встрани и дадоха поле за изява на нови персонажи. Любвеобилните им стопани отново не могат да устоят на вътрешния порив да вършат добро и да помагат на животни в беда и ето, че компанията се увеличава за пореден път. Този път семейството на Вики се сдобива с две необичайни котки – Фатиб и Конди. С какво са толкова необичайни ли? Ами… Фатиб е от необичайната безкосместа порода с египетски корени, а Конди е окаяно мъниче, чийто вид би накарал сърцето на всеки да се свие и така, таткото решава да го приюти.

123321

А дали Фатиб и Конди ще се спогодят с Джак и Ема? Дали новите животни в семейството няма да предизвикат ревност у отколешните любимци? И как ли изобщо ще се справят родителите на Вики с такава менажерия? Отговорите ви очакват в новата книжка „Фатиб и Конди”.

123321

Макар и нова история, това продължение е запазило в себе си есенцията на предишните приключения, а именно – съдържа в себе си ежедневни ситуации, които макар и безконфликтни и спокойни успяват да бъдат удивително увлекателни. Нуша Роянова не разчита на драма във взаимоотношенията между героите си, нито пък на заплахи и злодеи, за да поддържа напрежение. Тъкмо обратното – тя печели читателите си с атмосферата на разбирателство, уют и семейна хармония. А и съдбата на животните, участващи в книжките сама по себе си е достатъчно любопитна и не се нуждае от допълнителна мелодрама. Единственият проблем е, че за възрастните може да се окаже доста трудно да се аргументират подобаващо, когато детето попита: „Щом с помощта на майка си и татко си Вики успява да гледа толкова животни, защо не може и ние да си вземем още някое котенце, кученце или пък птичка?” ; )

Още за изданието: http://dabovilista.com/product/fatib-kondi-nusha-royanova/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s