„Аз съм българче. Стихотворения” е сборно издание на „Софт прес”, в което ще откриете добре познати произведения с патриотична тематика от класици като Иван Вазов, Христо Ботев, Ран Босилек, Петко Р. Славейков, Никола Вапцаров, Димчо Дебелянов, Любен Каравелов, Добри Чинтулов и др.

Повече за книгата:

‌Сборникът със стихотворения „Аз съм българче“ съдържа творби, които учат малкия читател на родолюбие, запознават го със знакови фигури от българската литература и му отварят вратата към богата палитра от исторически и фолклорни образи, с които всеки българин трябва да е откърмен. Поредицата „Българска класика“ среща читателя с емблематични произведения на български майстори на словото, оформили лика на родната литература. Тези специално подбрани творби, голяма част от които са застъпени в учебната програма на българските училища, са подходящи както за най-младите читатели, така и за всеки ценител на класическата българска литература.

bulgarche_316x

Съставителите на книгата са сместили в скромните 75 страници общо 44 знакови стихотворения, които и до ден днешен се изучават в училище и наистина едва ли се нуждаят от каквото и да било представяне. От първата до последната страница, всеки куплет в „Аз съм българче. Стихотворения” е истинска класика от канона на родната литература. Тук-таме из изданието се намира и по някоя черно-бяла илюстрация. Илюстрациите обаче са доста разнородни като стил и изпълнение и очевидно идват от различни източници, което бихме отбелязали като минус в оформлението. Тъй като книжката е малка и лека, а същевременно е успяла да събере доста родолюбиво съдържание, може да се окаже като удачен подарък, който да изпратите на българи, живеещи зад граница. Цената на изданието е 4.99 лв.

Повече за книгата (плюс откъс) тук: https://www.soft-press.com/book/1343/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s