Любомир Николов продължава своето сладкодумно стихоплетство за най-малките в двете книжки „Моята сестра” и „Моето братче”, продължаващи поредицата, която издателство „Софт прес” започна с „Моята баба” и „Моят дядо”. Двете трогателни римувани книжки отново са изпълнени с нежните илюстрации на художничката Полона Ловшин.

Словенските илюстрации и българските стихотворения се допълват наистина прекрасно. Всяка от двете книжки е съставена от пищни рисунки, които се простират на две страници и прилежащи към тях кратки куплетчета, в които Любомир Николов е уловил както неволите, така и радостите във взаимоотношенията между братята и сестрите, между големите и малките. И разбира се, радостите са неизмеримо повече!

moyata_sestra_cov_316x

Няма как да минем без раздразнението от разхвърляната стая или жегващата ревност при окупираното внимание на родителите, но няма по-прекрасно чувство от това, че не си сам и винаги имаш с кого да споделиш магията на детството. И тези две книжки припомнят и обрисуват това повече от прекрасно – както улавяйки простички мигове ежедневна красота като разходката в парка или боя с възглавници, така и чрез безграничната сила на детското въображение, която е способна да те отнесе и до дълбините на океана, и до безкрайните простори на космоса.

moeto_bratche_cov_316x

И с риск да повторим нещо, което вече казахме в ревюто на „Моята баба” и „Моят дядо” – тези книжки са прелестен заместител на поздравителните картички и прекрасен подарък за всякакви поводи. Че дори и без повод. Нещо повече – на титулната страница на двете книжки е предвидено и специално място за посвещение: „На моята сестра …….” и „Но моето братче ……..”. Ето как чрез един мил жест можете да донесете много радост на тези, които са ви най-близки!

moeto-bratche-30

Още за книжките тук:

https://www.soft-press.com/book/1340/

https://www.soft-press.com/book/1341/

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s