Майката на Грег решава, че синчето й прекалява с видеоигрите и вместо да мори очите си и да трепе поголовно мозъчните си клетки най-добре да се захване по-сериозно с творчество! Браво на жената. След като синът й има зад гърба си десет тома дневник, при това пълен-препълнен с карикатури и комикси, родителското тяло най-накрая решава, че Грег има някакъв талант, който заслужава да бъде развит. Уви, мама не е хвърлила око точно на изобразителното изкуство. И наистина ли трябваше тази креативна катастрофа да се случва точно преди Хелоуин? Дърндьото на Джеф Кини и изд. „Дуо Дизайн” отново е „Под пара”!

173104_b.jpg

В единадесетата книжка от поредицата, когато на човек започва да му се струва, че темите вече започват да се изчерпват и че Грег Хефли е преминал през всички възможни ситуации от живота на един средностатистически ученик с кофти късмет, ето че на Джеф Кини му хрумва да вкара мотива за амбициозните родители и натоварените графици.

11111.JPG

А ако знаем едно нещо за дръндьото, то то е, че у него няма грам ентусиазъм към каквато и да било учебна дейност. Тогава представете си колко му бъркат в здравето всякакви извънкласни занимания, уж избираеми, но всъщност организирани от родителите. Та, ето ни го готов и новият конфликт!

11111.JPG

Книжката е издържана в класическия за Кини стил, и дори успява да издържи под тежестта на номер 11, при все че идва по добре позната формула и спокойно може да бъде описана като „още от същото”. Тук са всички неща, с които поредицата се характеризира – и едрият шрифт, тонът-неглиже и веселите картинки, и любимите герои (три пъти ура за Раули!).

11111.JPG

Да, пределно ни е ясно какво можем да очакваме от „Дневникът на един дръндьо” и май този път авторът не успява да ни сервира кой знае какви новости и изненади, но хей – може би пък точно заради това продължаваме да четем поредицата! Защото никой няма нищо против поредната порция смях, нали?

11111.JPG

Още за книгите на Дуо Дизайн: http://www.duo-design.com/

Ревюта за останалите книги от поредицата тук: https://knijnikrile.wordpress.com/tag/%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%b4%d1%80%d1%8a%d0%bd%d0%b4%d1%8c%d0%be/

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s