Дръндьото на Джеф Кини мъкне old school буумбокс и гледа посърнал към размотана аудиокасета, а заглавието наподобява графити? Нещо ми подсказва, че десетата книжка от „Дневникът на един дръндьо” ще е точно, ама точно за мен! Време е да хванем под ръка Грег Хефли и да се завърнем заедно в „Доброто старо време” (изд. „Дуо Дизайн”).

11111.JPGВъзрастните! Те винаги опяват колко по-хубаво е било всичко навремето. По-малко автомобили, по-чист въздух, по-здравословно хранене, игри навън… А така ли е било наистина? Или „Доброто старо време” е просто мит, сътворен от онези, които си спомнят само хубавите неща от младините си и безгрижното си детство? Грег Хефли ще се превърне в опитно зайче в провеждането на този социален експеримент! Добре дошли в миналото. Без Джи-Пи-Ес-и, Ес-Ем-Ес-и, и всякакви други… Кажете сбогом на хай-тек джаджите и стреса! Или пък не?

11111.JPG

Пълната с ретро препратки книжка беше свежа и нестандартна хрумка на фона на иначе стандартните житейски ситуации, върху които се концентрират предните томове (ваканции, ден на таланта, училищни танци и т.н.). А когато продълженията станат двуцифрено число свежест определено не е излишна, нали?

11111.JPG

На десетата книжка вече дори самият Джеф Кини не се свени да признае, че поредицата е продължила значително по-дълго, от колкото явно е планувал. Авторът дори си прави гаргара със самия себе си като оставя своя дръндьо да признае, че сякаш вече е прекарал цяла вечност в училище! Това обаче не значи, че Грег Хефли не продължава да ни радва от страниците на романите в картинки. Да, той изглежда е една идея по-зрял, но… не се е развил чак дотам, че да се различава прекалено от добре познатия ни още от първите книги мрънльо и кутсузлия. Виж, вечно дразнещият го по-голям брат най-накрая се хваща на работа! А освен миловидният Мани, в семейството вече се подвизава и прословутото прасе, което упорито се опитва да открадне светлината на прожекторите за себе си.

11111.JPG

Още за книгите на Дуо Дизайн: http://www.duo-design.com/

Ревюта за останалите книги от поредицата тук: https://knijnikrile.wordpress.com/tag/%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%b4%d1%80%d1%8a%d0%bd%d0%b4%d1%8c%d0%be/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s