Дела, а не думи! Странен начин да започна ревюто си за книга. Все пак, книгите са преди всичко думи. Не и тази. Тази е книга не просто за четене, а за преживяване. Том Чатфийлд подтиква читателя да се надигне от фотьойла, канапето, пейката или където там се е настанил удобно с книгата си, да понапрегне малко сивото си вещество и… да действа! В каква посока и под каква форма? Зависи предимно от самия читател. Смесица от творчески задачи и мотивиращи текстове, „Изживей тази книга” (изд. „Хермес”) не е карта, която да ви доведе до определена цел, но определено може да ви бъде компас.

izzhivey-tazi-kniga-31

Искате ли да прекарвате повече време с хората, идеите и заниманията, които имат най-голямо значение във вашия живот? В дигиталната ера на безброй развлечения от всевъзможни електронни устройства често губим връзката със самите себе си. Ето защо ви предлагаме книга, която да ви помогне да живеете по-пълноценно. Каним ви да изследвате вашите убеждения, амбиции и полети на въображението. Смесица от вдъхновение и размисъл, тя е различна от всичко, което сте виждали преди. Тази красиво изработена интерактивна книга ще ви накара да надникнете дълбоко във вашия свят. Ще извади наяве отдавна забравени мечти, хубави спомени и скрити таланти. Ще ви накара по-ясно да осъзнаете кой сте, какво е истински важно за вас и какъв бихте искали да е животът ви. Опознайте себе си и ще видите света с нови очи.

izzhivey-tazi-kniga-37

Нека да си кажа – не чувствам особена нужда от напътствия в живота. За разлика от някои мои познати, винаги съм имала що-годе ясна представа какво ме прави щастлива и какво трябва да правя, за да го постигна. Разбира се, не всичко зависи от нас самите, а животът е пълен с какви ли не непредвидени завои, които да ти развалят плановете, и тогава вътрешният ти джи пи ес е принуден да предначертае нов маршрут, но… да не се отплесвам. Посегнах към „Изживей тази книга” от чисто любопитство – художественото й оформление и няколко цитата ми хванаха окото и реших, че рано или късно ще й посветя малко време.

izjivei_01

Том Чатфийлд е създал една необичайна книга за сапомопощ. За разлика от куп други заглавия, които се концентрират върху определени аспекти (например изграждане на самочувствие, придобиване на независимост, справяне с някакви страхове, или дори заливащи ви с куп съвети как да станете успешни бизнесмени), „Изживей тази книга” използва простички наглед, но все пак изключително изобретателни механизми, чрез които ни помага да опознаем себе си. Книгата не претендира за гениалност, но затова пък претендира за ефективност, а понякога най-ефективните неща са гениално прости. Авторът е съумял да събере на страниците доста елементи на приложната психология, при това подадени по лесносмилаем (използвам думата като комплимент!) и ангажиращ начин.

izjivei_02

Защото, първата стъпка към опознаването на другите и намирането на общ език с тях е да опознаем себе си, да разберем какво ни кара да вършим това или онова. Но самопознаването е и първата стъпка към щастието. Защото това, което обществото, семейството или приятелите ни считат за мерило на успех и източник на щастие за нас самите може пък и да се равнява на окови, изсмукващи живота ни. „Изживей тази книга” е интересно и приятно преживяване, което със сигурност не само ще ви помогне да убиете време по нестандартен начин, но и ще ви предостави храна за размисъл. И нищо чудно да изненадате самите себе си.

Книголина

Още за книгата: https://hermesbooks.com/izzhivej-tazi-kniga.html

Ревю в „Аз чета”: https://azcheta.com/izzhivei-tazi-kniga-tom-chatfiild/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s