Втората книга от трилогията за Мърф Нормалния е вече тук! Новите приключения на (не)супергероя без суперсили са подобаващо забавно продължение на чаровния оригинал. Мърф и Супер Нулите ще се изправят пред голямо предизвикателство. А Грег Джеймс и Крис Смит са се справили с предизвикателството да напишат поредната разведряваща и духовита книга, с която да зарадват малките си читатели. Помагат им карикатурните илюстрации на Ерика Салседо и свежарският превод на Светлана Комогорова-Комата. Представяме ви „Мърф Нормалния и героите ренегати” (изд. „Прозорец”)

„НЕ ВСИЧКИ ИМАТ СУПЕРСИЛИ. Не ни вярваш? Е, Мърф Купър е живото доказателство за това. Откакто се превърна в Мърф Нормалния, той и Супер Нулите са станали майстори в лова на злодеи. Но скоро ще им стане много по-трудно да бъдат герои… В една далечна страна, в един строго секретен затвор най-плашещият суперзлодей на света проговаря за пръв път от трийсет години. Какви са първите му думи? ДОВЕДЕТЕ МИ МЪРФ НОРМАЛНИЯ!”

marf-normalniya-i-geroite-renegati-30

В ера, в която супергероите са завладели не само читателите на комикси, но и публиката в кината и хлапетата пред телевизионните екрани, има място за всякакви чудати маскирани борци за справедливост. Извънземни, мутанти, роботи, наследници на древни богове, гениални детективи и мултимилиардери с тонове хай-тек джаджи. Е, Мърф не е нито едно от гореизброените. Не случайно му викат „Нормалния”, нали? И все пак, Мърф е герой. Ако не вярвате, питайте членовете на Супер Нулите – четиримата най-добри приятели на Мърф и доверени съратници в борбата срещу злото във всичките му форми.

Грег Джеймс и Крис Смит са изпълнили книгата си с много екшън и още повече хумор, при това умело балансиран и забавен както за хлапетата, така и за родителите. Или поне за онези от тях, които нямат нищо против да ходят с децата си на кино и да гледат анимация. Приключенията на „Мърф Нормалния и героите ренегати” ще ви допаднат ако сте фенове на поредици като „Феноменалните”, „Героичната шесторка“ и „Аз, проклетникът”.

875

Мърф, макар и главен герой, и дори Герой с главно „Г”, също не е застрахован от грешки и известна наивност от негова страна ще доведе до големи проблеми в книгата. Но той е готов не просто да се поучи от грешките си, но и да се постарае доста за да ги поправи. А за целта никога не вреди да си добър и отговорен приятел и да нямаш проблеми с отборната игра.

Но основното послание на романа все пак си остава, че героизмът не е запазена марка на избраните и надарените, нито пък идва с мистериозна маска, пелерина и цветно трико. Да си герой означава преди всичко да умееш да преценяваш правилно постъпките си и да действаш честно и почтено независимо от всичко, особено когато да кривнеш от правия път изглежда далеч по-лесно и съблазнително.

„Мърф Нормалния и героите ренегати” надгражда историята върху основите, положени в първата книга и се придържа към нейната стилистика, тъй че ако сте харесали оригинала няма нужда да се двоумите – грабвайте продължението при първа възможност. А ако все още не сте имали възможността да се срещнете с Мърф и компания, то какво чакате?

Още за книгата тук: https://prozoretz.com/bg/knigi-45/murf-normalnia-652

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s