Денят на баба и дядо (3 октомври) е доста далече в календара, но именно за този празник се сещаме, разлиствайки новите издания на „СофтПрес” – „Моята баба” и „Моят дядо”. Написани в рима от Любомир Николов („Български исторически приказки и легенди”, „Азбучни гатанки”) и с илюстрациите на художничката Полона Ловшин, двете книжки са прекрасен начин, чрез който да помогнем на малчуганите да изразят своята обич към баба и дядо. А за това съвсем не са ни нужни поводи!

danibon-e1550587804859

Майсторът на перото Любомир Николов е обичан от поколения почитатели на приказното и фантастичното. Преводач на Толкин и автор на десетки книги-игри, сега той успява да омае и най-малките, улавяйки онези простички, но безценни мигове, които бабите и дядовците споделят с децата на своите деца. Книжките разказват за игри и разходки, вкъщи или сред природата, а често и в компанията на някое и друго лакомство.

moyata-baba-soft-pres

Илюстрациите са в унисон със сърдечните стихчета и допълват усещането за безгрижно детство и семеен уют. Книжките са на цената на една луксозна поздравителна картичка, но пък са толкова по-съдържателни!

moyata_baba_10-111111-e1550587880908

„Моята баба” и „Моят дядо”са сходни по формат и художествено оформление. 28 страници, цветни илюстрации и ритмични куплетчета с едър шрифт, чудесен както за поуморените очи на бабите и дядовците, така и за все още сричащите внучета.

moyat-dyado-soft-press

Стихчетата не са многословни и заплетени, но са по детски искрени и същевременно са лесни за наизустяване – чудесен избор и за семейни поводи, и за празнични програми и представления в детските градини.

Capture.PNG

Още за книжките:

https://www.soft-press.com/book/1318/

https://www.soft-press.com/book/1319

Още едно представяне на книжките: http://www.danybon.com/predstavi-se/moyata-baba-moyat-dyado/

Capture.PNG

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s