Културата отдавна не е просто култура. Талантът сам по себе си отдавна вече не е достатъчен. Пазарът е пренаситен, а за вниманието на аудиторията се водят истински маркетингови войни. Как може един прохождащ съвременен творец да стигне до публиката? Как може едно произведение да намери своите почитатели, или по-точно, как може потенциалните почитатели да открият въпросното произведение? На тези въпроси се опитва да отговори Остин Клиън в книгата си „Покажи своето творчество“ (изд. „AMG Publishing“), изпълнена с много хумор и още повече актуални и полезни практически съвети.

211834_b

Авторът на бестселъра „Кради като артист“ доразвива идеята за споделяне на творчеството между хората. Ако „Кради като артист“ е книга за присвояване на влияние от другите, „Покажи своето творчество“ е за влиянието, което оказвате, като позволявате да крадат от вас. В типичния си забавен стил, изпълнен с креативност, Остин Клиън ще ви научи как да промотирате успешно себе си и работата си, дори да мразите саморекламата. Авторът събира идеите си в десет принципа, които ще ви покажат как да бъдете смели и да мислите за работата си като за безкраен процес по начин, привличащ съмишленици:

  1. Не е нужно да си гений
  2. Мисли за процеса, не за резултата
  3. Споделяй нещо малко всеки ден
  4. Отвори стаята си със съкровища
  5. Разказвай добри истории
  6. Учи другите на онова, което знаеш
  7. Не се превръщай в човешки спам
  8. Научи се да поемаш удари
  9. Продавай се
  10. Спри се на едно място

Capture.PNG

Със своята разчупена форма и шеговит тон, „Покажи своето творчество“ е тоооолкова далеч от всяко сухо бизнес ръководство, че не е за вярване. А същевременно успява да бъде такова – насочена изключително към практическите решения, написана на повече от достъпен език, пълна с адекватни примери и редица цитати от всевъзможни артисти! Да, ето, че дойде денят, в който можете да хванете книга, в която се говори за пазарна среда, маркетинг, рекламни механизми и какво ли не още, и да я четете със същото удоволствие, с което четете и художествена литература.

Capture.PNG

„Покажи своето творчество“ със сигурност ще е в помощ на всеки, който търси публика и признание. Без значение дали пишете свои собствени истории, дали си падате по фотографията или пък рисувате, дали пишете песни, композирате музика, занимавате се с кино, анимация, дизайн, мода, създавате красиви предмети, трудите се над разни кокетни аксесоари или пък изобретявате невиждани до сега джаджи… Заглавието не лъже, акцентът е действително върху творчеството и как то да стигне до хората, към които е насочено.

Capture.PNG

Някой би се заял, че авторът едва ли е открил топлата вода и голяма част от съветите му са просто плод на наблюдение на пазара, следене на развлекателната индустрия, научаване на уроци от успели творци… Това до голяма степен е така, но за да се сдобиете с подобно знание ще са ви необходими усет, наблюдателност и не на последно място – години, в които да сте отправили зорко око към сферата, която ви вълнува. „Покажи своето творчество“ прави всичко това вместо вас, при това научените уроци са поднесени по начин, който е до голяма степен универсален – т.е. можете да ги приложите с еднакъв успех към различни видове творческа дейност.

6765986_back__b

Част от съветите на Остин Клиън може и да ви се сторят от типа „това се подразбира от само себе си”, но дори тези неща е добре да прочетем синтезирани и дефинирани, черно на бяло. Само профил в социалните медии далеч не стига. Книгата ви помага да си съставите чек-лист от дейности и стъпки, чрез които да промотирате създаденото от вас, да събудите любопитство, да провокирате интерес… И на всичкото отгоре го прави по свеж и интелигентен начин.

„Покажи своето творчество“ е една от най-добрите книги за самопомощ, които съм разлиствала, и дори преди да завърша това ревю вече я препоръчах на някои колеги, които също нагазват в артистичните среди.

Книголюба

Още за книгата: https://amgbooks.bg/pokazhi-svoeto-tvorchestvo.html

Още ревюта:

http://azcheta.com/pokazhi-svoeto-tvorchestvo-ostin-klian/

http://amairobookshelf.com/bg/2018/05/02/%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%8A%D0%BD/

Откъс: https://www.umniknigi.com/otkys-ot-pokazhi-svoeto-tvorchestvo-na-ostyn-kliyn/

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s