Сензационна новина! „Мона Лиза” е изчезнала от Лувъра! По следите на прочутия шедьовър на Леонардо да Винчи поемат лично големите детективи Ели и Тео. Но дори и това знаменито дуо май ще има нужда от помощ в разгадаването на такъв заплетен случай. Готови ли сте да се включите в разследването? Помогнете на хитроумната коала и смелото тигърче да разкрият кой стои зад изчезването на скъпоценната картина! Втурнете се към бележити места из цял Париж в събиране на улики и преследване на изпечени престъпници! Всичко това очаква децата във вълнуващото криминално приключение „Разследване с Ели и Тео: По следите на изчезналата „Мона Лиза“ + стикери” от Елеонора Барсоти и изд. „Коала Прес”.

Чаровно илюстрирана детективска история, множество загадки и купища стикери в едно? Не ни трябва покана, за да грабнем на мига първата книга от серията „Разследване с Ели и Тео”. А първата ни среща с детективите на Елеонора Барсоти е повече от приятна.

po-sledite-na-izcheznalata-Mona-Liza

Създателката на книжката е обединила историята с игра, превръщайки малките читатели в активни участници в разнищването на случая. Не само това, ами и следвайки дирята от веществени доказателства, в компанията на Ели и Тео малчуганите преминават през редица емблематични за Париж локации и разширяват общата си култура и познанията за френската столица. razledvane-s-leo-eli-14-600x797Нашите детективи се притичват на помощ на инспектор Монро в музея „Лувър”, откъдето е била похитена „Мона Лиза”, отбиват се до Сорбоната за експертно мнение от признат учен, не подминават и емблематичната Айфелова кула.. Къде ли още ще ги отведе тази парижка авантюра? Пътешествието из живописния европейски град се разпростира в 44 богато илюстрирани цветни страници.

razledvane-s-leo-eli-1011

Но освен въображаемото приключение на пухкавите детективи, на страниците на „Разследване с Ели и Тео: По следите на изчезналата „Мона Лиза“ + стикери” ви очакват и някои доста любопитни и напълно достоверни истории. Те са предадени съвсем сбито на ключови места от книжката, в рубриката „Бърз факт”.

razledvane-s-leo-eli-1819

Чрез симпатични главни герои, динамично действие и вплетени в сюжета игри и факти, Елеонора Барсоти успешно е съчетала развлекателната роля на книжката с образователния елемент. А срещу какви ли нови престъпления ще се изправят детективите Ели и Тео в следващите книжки от поредицата? Предстои да разберем!

Още за книгата тук: https://www.koalapress.com/book/po-sledite-na-izcheznalata-mona-liza

 

One thought on “„Разследване с Ели и Тео: По следите на изчезналата „Мона Лиза“ + стикери” от Елеонора Барсоти

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s