Италианската художничка Елеонора Барсоти е в състояние да превърне дори най-големите страхотии в приветливи и будещи усмивка илюстрации. Не вярвате ли? Разгърнете тогава книжката „Вещици и чудовища” от детската поредица „Играй и открий” на изд. „Коала Прес”. Към нас вече се задават обещания за много игри и забавления, при това в компанията на една дружелюбна вещица, с прилежащите черна котка и казан с къкреща магическа отвара, витаещо из въздуха духче, чиито приятели сигурно вилнеят из призрачната къща отзад, симпатично момиченце вампир, чудовището на Франкенщайн, скелети и цяло ято прилепи. А ако всичко това ни посреща още на корицата, то какво ли се крие зад нея?

При все тематиката, достойна за филм на ужасите, „Играй и открий с вещици и чудовища + стикери” всъщност е пъстра и весела книжка, изпълнена с разнообразни задачи. Художничката Елеонора Барсоти е подготвила за безстрашните малчугани цели 44 страници, в които да се разходите из старинни замъци, гъсти гори, злокобни (е, не прекалено злокобни) блата, вещерски къщички, тъмници и подземия. Спътници в игрите ще са ви всички герои, които вече сте зърнали на корицата, плюс още цял куп приказни страшилища.

igray-i-otkriy-s-veshtitsi-i-chudovishta

Обикновено две страници от книжката представляват една отрупана с детайли сцена, която трябва да разгледате внимателно. И то не просто за да забележите всички щури подробности по картинката, но и за да изпълните част от своята мисия – от вас се очаква да откриете сума ти изгубени и скрити предмети, да преброите разпръснатите наоколо неща от един и същи вид и т.н. Истинско упражнение по наблюдателност!

Play-Seek-with-Witches-and-Monsters-1213

Освен всичко това в „Играй и открий с вещици и чудовища + стикери” има и множество лабиринти, картинки за оцветяване, свързване на точки, пъзели, откриване на разлики и т.н. – все любими на децата занимания, с които да прекарате много приятни и ползотворни часове, всичко това сред паяжини и тиквени фенери, прашни томове с магически книги и щъкащи гадинки. О, да, да не забравим и СТИКЕРИТЕ! 😉 Можете да ги използвате на страниците на книжката или пък да ги запазите като идеална декорация за следващия Хелоуин!

Play-Seek-with-Witches-and-Monsters-1819

Елеонора Барсоти е илюстратор на десетки детски книги, доста от които са издадени и в България от „Коала Прес”. Ще продължим ви разказваме за тях и в бъдещите ревюта на „Книжни Криле”.

Още за книгата тук: https://www.koalapress.com/book/igray-i-otkriy-s-veshtitsi-i-chudovishta

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s