Понякога да си храбър не означава да се сражаваш с дракони, да прескачаш бездънни пропасти или да изследваш дебрите на тайнствени пещери. Има един друг тип смелост, далеч по-ежедневна, но и далеч по-важна – смелостта да посрещаме промените в живота си, да се изправяме през непознати хора и обстоятелства, да се адаптираме на нови места. Ето на такъв кураж ни учи „Смелият Морис. Една седмица с главата надолу” (изд. „Хермес”).

Тъничка, но истински съдържателна, книжката показва на деца и родители един по-незабележим аспект на смелостта.  Приказката е от автора на световния бестселър „Зайчето, което иска да заспи“, която помага на детето да се справи с ежедневните предизвикателства и да добие повече самоувереност! Това е част от съвременната вълна от градивни и педагогически приказки, които идват в помощ на майките и татковците и предоставят на малчуганите примери и механизми как да реагират при различни обстоятелства и как да разпознават и овладяват емоциите си.

smeliyat-moris-edna-sedmitsa-s-glavata-nadolu-30

Морис е смело и любознателно момче, което обича да се катери, да кара колело и да играе с приятелите си. Семейството му току-що се е преместило в друг град. През първата седмица на новото място Морис ще се сблъска с много нови неща и ще изпита непознати за него до този момент емоции. Това ще се окаже една обърната с главата надолу седмица! За късмет семейството на Морис и новите му учители ще му помогнат да се справи с чувствата на тъга, болка и страх. Той не само ще ги преодолее смело, но и ще помогне на други деца да се преборят с тях!

Карл-Йохан Форсен Ерлин епознавач на детската психика. Точно както и в случая със „Зайчето, което иска да заспи“, историята за смелия Морис е написана с истинско внимание и грижа към най-малките. Приказката е предназначена предимно към деца във възраст между 4 и 7 години, а приветливите илюстрации на Катарина Винтрафорс я превръщат в извънредно привлекателно преживяване за целевата аудитория.

Книголюба

Още за книгата тук: https://hermesbooks.com/smelijat-moris-edna-sedmica-s-glavata-nadolu.html

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s