Днес ще ви представим една книга, благодарение на която и младо и старо с удоволствие ще размърда сивото си вещество, при това с удоволствие. Тъй де, освен мускулите, човек трябва систематично да тренира и мисълта си, а „Аз мисля – книга 1” на изд. „СофтПрес” е най-подходящият фитнес-инструктор за вашите мозъчни гънки. Съставена от Наташа Буцик, Грегор Буцик и Валентин Буцик, „Аз мисля – книга 1” съдържа над 500 развиващи задачи за решаване на тестове за интелигентност. И при все трицифреното число, задачите съвсем не са еднотипни! Те са разпределени в дузина различни категории и ще ви помогнат неимоверно да развиете и усъвършенствате своята логика, памет, концентрация и наблюдателност, пространствено и творческо мислене.

iq_az_mislq_cov_316x1Учебната година се приближава неумолимо, а с нея идват домашните, тестовете и останалите главоболия. Не всички задачи обаче са такова тягостно бреме! „Аз мисля – книга 1” определено набляга на редица умения, които са ключови в математиката, но и не само. Всъщност, решаването на задачите в книгата ме върна назад във времето, когато с някои от съучениците ми участвахме в състезанията „Математическо кенгуру”, които бяха далеч по-игриви и логически ориентирани от сравнително еднотипния материал в учебниците.

Capture.PNG

А съдържанието на „Аз мисля” е наистина разнородно! На общо 136 цветни страници голям формат ще откриете следните типове задачи:

Capture

Някои от категориите са ни познати. Подобни предизвикателства на хартия сте виждали и другаде – понякога на забавната страница на вестника, друг път в детските списания… Но тук съвсем не става дума за хаотично решаване на серия забавни загадки. Всичко е систематично, организирано по тип и трудност, или иначе казано – заложена е методология на обучението.

Естествено, книгата е насочена предимно към детската аудитория и за възрастните предизвикателството със сигурност не би било така голямо, но това съвсем не значи, че удоволствието от „Аз мисля” е запазено само за малчуганите. Колкото повече напредвате в отделните категории, толкова по-пристрастяващо става и разрешаването на пъзелите и задачите. А на самия финал са представени и отговорите на всички 560 задачи, както и няколко любопитни страници на тема що е то интелект и как да го използваме по предназначение 🙂

Capture.PNG

През последните няколко години издателство „СофтПрес” обогати каталога си с някои наистина прекрасни образователни заглавия, но подобен „физкултурен салон за тренировка на мозъка” досега не сме имали удоволствието да разлистим. Създателите на „Аз мисля” наистина си разбират от работата! Имената на авторите може и да не ви говорят нищо, но това не значи, че са случайни хора:

Д-р ВАЛЕНТИН БУЦИК е професор по методологически основи на психологията с международно признание. Изследователските му интереси са съсредоточени върху скоростта на обработка на информацията от мозъка, проучването на интелекта, творчеството и надареността. Съавтор е на най-популярния IQ тест за деца в Словения.

Магистър НАТАША БУЦИК е психолог, професионално проучва въпросите за културата на четене и културното възпитание. Била е дългогодишен главен редактор на детски списания. Създател е на дидактични рубрики, съавтор е на поредица образователни книги.

Архитектът и илюстратор ГРЕГОР БУЦИК води майсторски класове по архитектура за деца и подрастващи. От много години сътрудничи на редица детски списания, където съвместно с Наташа Буцик създава интересни главоблъсканици и игри с лабиринти за най-малките читатели.

Още за изданието тук: https://www.soft-press.com/book/1282/

Capture.PNG

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s