Затваряйки „С обич, завинаги, Лара Джийн” (изд. „Ибис”), поставяйки я на рафта до предните две части от трилогията, след сърцераздирателния финал… нещо ми липсва. Историята завърши по-прекрасно, от колкото се бях надявала. Героите й остават в сърцето ми. Какво не е наред тогава? След малко осъзнавам. Иска ми се да можех да прегърна авторката! Обичам Джени Хан! Просто я обичам!

200Лара Джийн е щастлива, че най-накрая всичко в живота ѝ върви по план. А и предстоят още толкова интересни неща: екскурзията на класа им до Ню Йорк, денят на завършването, традиционната седмица на плажа след дипломирането, както и сватбата на баща ѝ с госпожица Ротсчайлд. А после двамата с Питър ще заминат за колежа, който е достатъчно близо до дома ѝ, за да може тя да се връща през уикендите вкъщи и да пече любимите си шоколадови сладки. Животът не може да бъде по-хубав! Или поне така мисли Лара Джийн, докато не получава неочаквана вест. Сега момичето, което се страхува от промени, ще трябва да преосмисли своите планове. А когато сърцето и разумът ти говорят различни неща, кое трябва да послушаш?

Но оставете настрана анотациите. Нямам за цел да ви издавам подробностите от сюжета. Не искам да ме намразите, че съм ви развалила удоволствието. Ще кажа само, че Джени Хан за пореден път ме накара да се потопя в нейна книга и да усетя онова сгряващо и гъделичкащо чувство, като първо влюбване, като топла прегръдка… „С обич, завинаги, Лара Джийн” притежава всички онези мънички неща, които ме накараха така да обикна предните две книги. Тук е онази неподправена, леко объркана, леко наивна, леко сантиментална гледна точка на героинята, чрез която аз и Лара Джийн така се сближихме.

Но още повече ме зарадва това, че нито Лара Джийн, нито Джени Хан са останали същите. Героинята е опознала себе си, поне отчасти е намерила вътрешен мир в центъра на целия водовъртеж от емоции, който се вихри наоколо, станала е по-мъдра, по-силна, по-зряла… А Джени Хан също е опознала своята аудитория. И далеч не казвам това само заради милото посвещение в началото на романа. Трилогията завърша с увереност, с размах, без нотка на притеснение от това, което е…

А какво всъщност е трилогията за Лара Джийн? Лежерно тийн четиво за отмора? Подсладен с курабийки, романтичен Young Adult?  Гимназиална (мело)драма за няколко добри и сърдечни до безобразие момичета? Да. Всичко това. И още много повече. Урок по израстване и съзряване. Приятел в труден миг. Полъх добро настроение, способен да отвее далеч цял куп буреносни облаци!

И как да е иначе? При все „трудната възраст”, Момичетата Сонг са съвестни, всеотдайни и слънчеви, и при все разочарованията, които преживяват, характерите им са лишени от цинизъм. Много ми е хубаво да срещна такива героини, пък ако ще и някой да рече, че са захаросани. Аз не мисля така, защото имах щастието да опозная едно-две такива момичета преди да изляза от класната стая. Лара и сестрите й ми напомниха за нашата весела компания и ме накараха да се усмихвам многократно.

С всяка книга, всяка глава и всяка страница, аз живях и дишах заедно с Лара Джийн, обитавах дома и света на момичетата от семейство Сонг и следвах емоционалното им пътуване в търсене на любовта. Много се радвам, че от изд. „Ибис” издадоха поредицата така бързо. Книгите идваха с регулярно темпо и без забавяния, точно като епизодите на любим сериал. И като казах сериал… Появата на последната книга съвпадна и с появата на първия трейлър за екранната адаптация на Netflix!

Още за книгата тук: http://ibis.bg/s-obich-zavinagi-lara-dziin.html

Плюс няколко ревюта, изпреварили моето 🙂

http://justonebooklover.blogspot.com/2018/08/blog-post_26.html

http://azcheta.com/s-obich-zavinagi-lara-dzhijn-momichetata-song-porasnaha/

http://thebook-pub.blogspot.com/2018/07/lara-jean-3.html

http://amairobookshelf.com/bg/2018/08/13/%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8-%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B9%D0%BD-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D0%B0%D0%BD/

https://mybooksaremyworldblog.wordpress.com/2018/08/28/%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%87-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B8-%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B9%D0%BD-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D0%B0%D0%BD/

 

 

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s