Бърт и Ито са най-добри приятели. Те прекарват часове заедно, играейки на Неочаквания хълм. Но един ден се появи ново момче, което иска да играе с тях. Могат ли двама да станат трима? Ако вече сте чели „Островът на дядо” не вярвам да имате нужда някой да ви подканя да разлистите и втората книжка от Бенджи Дейвис, която издадоха у нас „Студио Арт Лайн”. Прочулият се с поредицата Bizzy Bear художник е обединил креативни сили с сътворил ново картинно приключение, в което вилнеят емоции и въображение. Днес се изкачваме „На Неочаквания хълм”.

product_524Добре дошли на Неочаквания хълм. Това е мястото, където Бърт и Ито се изкачват често-често заедно със своите кашони. Това е мястото, където две момчета търсят нови авантюри, а техните големи картонени кутии се превръщат в рицарски крепости, танкове, космически модули, пиратски кораби… Игрите може и да се променят всеки ден, но приятелството си остава все същото. Докато един ден към тях не се присъединява малкият Шу, който най-накрая е открил не само достатъчно голям кашон, но и необходимата смелост.

20160622_165817

Ритъмът за двама на Бърт и Ито е нарушен. И докато на Ито май присъствието на Шу не му пречи ни най-малко, то за Бърт нещата са различни. Той не иска да дели нито хълма, нито приятелството си с други. В безсилието и яда си Бърт смачква кашона си, прави го на милион парчета и престава да се изкачва на Неочаквания хълм. Ито и Шу правят опити да се сближат отново с него, но не им е лесно. Бърт се скатава вкъщи и рисува картини, в които си припомня отминалите радостни дни, преди нещата да се променят, когато той и Ито са били само двамата.

product_525

Дали Ито и Шу ще намерят начин да прогонят унинието на Бърт? Дали ще успеят да го накарат да разбере, че ревността не води до нищо добро, а приятелството и любовта са единствените неща, на този свят, които не само, че не намаляват, но и растат неимоверно, колкото повече ги споделяш с другите?

Илюстрациите на Бенджи Дейвис са перфектният начин за тази история да бъде разказана. Страниците на книжката са уловили безпогрешно духа на детство, неподправен провинциален уют и щури хлапашки приключения. „Студио Арт Лайн” са издали „На Неочаквания хълм” в качествено книжно тяло с твърди корици, подобаващо за любима книжка, която ще бъде разгръщана многократно.

Повече за книгата тук: http://www.artline-store.net/product.php?ProductID=405

Още от Бенджи Дейвис на http://www.benjidavies.com

20160622_165747

Реклами

One thought on “„На Неочаквания хълм” от Линда Сара и Бенджи Дейвис

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s