„Детектив Пиер решава случая: Откраднатият лабиринтен камък” е новото предложение на изд. „Миранда” за почитателите на забавните приключения, заплетените лабиринти и пищно илюстрираните детски книги! Злосторникът Господин Х е откраднал тайнствения лабиринтен камък, който притежава магическа мощ. С негова помощ престъпният гений превръща всяко място, от където премине в заплетен лабиринт с хиляди разклонения. Град Опера е изправен пред бедствено положение! Дали детектив Пиер и приятелката му Кармен ще успеят да осуетят плановете на Господин Х и да спрат катастрофата? Ще им е нужна помощ от вас, малки детективи!

212830_b

Създателите на книгата, Хиро Камигаки и Чихиро Маруяма, са се потрудили доста, за да предоставят едно красиво оформено и пълно с изненади предизвикателство за съобразителните и наблюдателните. В общо 40 страници, преследването на Господин Х преминава през редица интересни локации, общо петнадесет на брой. От безпорядъка в гаража на Пиер, през суматохата на градските улици и с всевъзможни експонати музей, небесните висини, морската шир, обитавани от духове къщи…

Capture.PNG

Всяка една от тези сцени е не просто поредния лабиринт, но и своеобразно продължение на историята. А ако се вгледате внимателно ще откриете и десетки малки ситуации, които се развиват по невероятно детайлните и красиво нарисувани страници. Всъщност, за да ви помогнат в издирването на Господин Х от изд. „Миранда” са включили към книгата и подарък лупа, която определено ще ви влезе в употреба, особено пък ако решите да се преборите и с множеството странични предизвикателства.

Capture.PNG

Защото освен да следват своя враг по петите, от детектив Пиер и Кармен се очаква също така да си държат очите отворени и за различни трофеи и доказателства, разпръснати по заплетените, изпълнени с резки завои и задънени улици карти.

Capture.PNG

„Детектив Пиер решава случая: Откраднатият лабиринтен камък” е не само страхотно забавление и приятен начин да прекарате време с децата. Дори да игнорирате напълно решаването на лабиринтите (защо ли някой би направил подобно нещо?!), самите илюстрации превръщат изданието в крайно любопитен арт албум. Художникът Хиро Камигаки очевидно има невероятна страст към детайлите и човек може да прекара буквално часове, изследвайки с поглед невероятните светове, които е създал! А фактът, че с помощта на Чихиро Мруяма лабиринтите са се превърнали в своеобразно интерактивно приключение само прави книгата още по-увлекателна!

Още за книгата тук: https://miranda.bg/shop/книги/2199/

One thought on “„Детектив Пиер решава случая: Откраднатият лабиринтен камък” от Хиро Камигаки и Чихиро Маруяма

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s