Вижте кой ни маха с днес с петнистото си хоботче. Елиът, малкото слонче с голямо сърце! Дело на талантливия илюстратор Майк Кюрито, поредицата за Малкия Елиът си е спечелила много почитатели по целия свят. А ето, че спечели и нас с книжката „Малкият Елиът и голямото семейство” (изд. „Прозорец”)

Capture4.PNGУж слоновете се страхували от мишки. Е, дори и така да е, Елиът е различен. Неговият пръв приятел е Мишока! Звучи невероятно, нали? Още по-невероятно е обаче това, че Елиът е покрит с точки от главата до петите – крайно необичайна шарка за един слон.

Capture.PNG

Един ден Мишока се отправя към важно семейно събиране, а Елиът решава да използва момента да се поразтъпче из големия град. А градът е пълен с какви ли не семейства. Например, семейството на Мишока е така многобройно, че направо свят да ти се завие. Сякаш всеки е щастлив и обграден от близки… Ами Елиът? Защо ли той внезапно се чувства така самотен?

Capture1.PNG

През метрото, парка, киното… А рисунките на Майк Кюрито пресъздават Ню Йорк от средата на миналия век с доза носталгичен ретро шик. Но уви, Елиът става все по унил по време на своята разходка. Но тъгата на малкото слонче няма да трае дълго, защото му предстои да научи важен урок – семейството е там, където те приемат, където се чувстваш значим, нужен и обичан.

Capture2.PNG

С малко, но добре подбрани думи, с много и все красиви илюстрации, Майк Кюрито разказва една топла и сърдечна история, способна да сгрее сърцата на всички слончета и деца! А съвсем не е изключено да усмихне и възрастните.

Capture3.PNG

Малкият Елиът е донесъл на своя създател Майк Кюрито не едно и две отличия за детска литература, но преди всичко – спечелил му е обичта на малките читатели и признателността на техните родители. От 2014 до днес, поредицата съдържа четири книги, две от които са вече издадени на български от изд. „Прозорец“. Искрено се надяваме да ги последват и останалите!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s