Изключително ми е приятно сегиз-тогиз да си припомням детството, в което аз и приятелите ми жадно поглъщахме книги-игри една след друга, разменяхме си ги, дебнехме ги из библиотеките и с парите за банички, вместо училищната лавка щурмувахме сергиите за книги. Славни времена! Както за нас, така и за книгите-игри. Ето защо няма как да не се радвам на усилията и ентусиазма на хората, стоящи зад Новата вълна на родните книги-игри. Едно от техните похвални (и завидно успешни) начинания е „Списание книги-игри”. Днес ще ви разкажем за съдържанието на брой седми (от общо девет излезли до момента). Обемът е скочил, броят на историите – също!

d0bad0bed180d0b8d186d0b0„Сгнарк намръщения и Камите на дракона“ – Николай Николов

Конан Варварина е идол на мнозина, а идол на Конан Варварина със сигурност е Сгнарк бруталния, „но разсъдлив войн, умел с меча, жените и виното”. Някой иска да му види сметката (а не е като да липсват желаещи). Ха сега, да видим кой кого! Фентъзи кримка с чувство за хумор и намигване към класиката. Герой, дневник, кодови думи (е, някои бъгове за изглаждане при последните) и стегната история. Прилично кратичко забавление.

„Жертвоприношението“ – Паул Щрут

Преводното участие в броя е наградено с голямата награда в конкурса Windhammer, 2014. Питър Джойс трябва да разгадае зловеща тайна, свързана с неговия най-добър приятел, мистериозно променен след участието си в Първата световна война. Наистина страхотно приключение, издържано в стила на големите майстори от pulp ерата. Ако си падате по мрачна атмосфера и изненадващи сюжети – не пропускайте. Изненадващо пипната и майсторски написана игра, особено предвид, че не е дело на роден автор. Запасете се и със зарчета. Или пък… правете като мен. Чистосърдечно си признавам, че историята ми беше далеч по-интересна от механиката на играта и си позволявах да прескачам битките, за да продължа нататък по сюжетните разклонения.

„Отмъщението“ – Пламен Иванов

С две думи – Дядо Мраз срещу Дядо Коледа. Да не навлизам в подробности, но… „Отмъщението” чисто и просто не е мой тип четиво. Сигурен съм, че е имало по-добри претенденти, с които да се запълнят страниците на списанието, но чисто и просто покрай издаването на броя коледната тема е била актуална.

Върнете се на „Книжни Криле” и утре, когато ще ви разкажем за брой 8 на „Списание книги-игри”!
StarКнижар

Още за изданието тук: https://www.legacyofkreya.com/bg/books/spisanie-knigi-igri-7

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s