Италианското издателство De Agostini има богата традиция в изданията за деца, особено що се отнася до луксозни албуми и пищни енциклопедии. Тяхната поредица Grandi Libri съдържа богат избор от детски справочници и енциклопедии на всевъзможни любопитни теми, от Древен Египет до съвременна архитектура, от динозаври до космически пътешествия. Разбира се, не са забравени и животните. И именно тази енциклопедия излиза и на български език под логото на изд. „Просвета”. „Голяма книга за животни” е истинска съкровищница на знанието и ще се превърне в любимо четиво на всички деца, които копнеят да научат повече за всевъзможните същества, с които споделяме нашата чудна и необятна планета.

o_76fca7a6cb2e4aa4a9030a4a57b5babd

Съставител на този впечатляващ том е Марина Манси, а оригиналното издание е доста скорошно (от 2013 година), тъй че и цялата информация, събрана на страниците на „Голяма книга за животни” е максимално точна и актуална, в крак със всички съвременни открития в областта на зоологията. За богатия и пребогат илюстративен материал са се погрижили трима първокласни художници – Чинция Антинори, Амалиа Аросио и Алесандра Мекелетти. Рисунките до една са фотореалистични, изпълнени с жив детайл. Ще откриете някои техни творби поместени в края на ревюто.

 

 

Диви и домашни, големи и малки, хищни и растителноядни, люспести, космати, пернати, познати и непознати, от морските дълбини до планинските върхове – тук ще откриете наистина всевъзможни представители на фауната от всички континенти. Няма кътче на планетата, което да е останало неизследвано на страниците на „Голяма книга за животни”. Енциклопедията включва над 800 различни вида! 160 от по-малко познатите животни са представени с повече подробности. Други 650 са представени в по-съкратен вид, с най-важните детайли. Класификация, видове, местообитания, живот, поведение, любопитни факти – точно както корицата обещава. Но и още много повече.

9788841893609_e73ab5b269d2cc9f814bf860b38edcaf

Не са забравени и теми като хранителните вериги, баланса в природата, взаимната свързаност на различните екосистеми, както и влиянието на човека върху природата и обратно, което е разгледано дори в исторически план. Разбира се, присъства и задължителния азбучен показалец, чрез който малките читатели могат бързо и лесно да направят справка и да открият информацията за точно определено животно.

 

 

Много приятно впечатление прави и фактът, че изданието е не просто преведено на български, но и леко пипнато – адаптирано за българските читатели. Всички животински видове, които се срещат на територията на нашата родина са грижливо отбелязани със звездичка.

41w3-m12bxxl-_bo1204203200_

Със своя голям формат, чудесна твърда корица и 240 страници луксозен печат, „Голяма книга за животни” е една от най-добрите детски енциклопедии, които можете да откриете на пазара. Наистина, трудно ще откриете по-голямо, красиво и изчерпателно издание по темата, което да е насочено към деца и подрастващи. Да не говорим, че съдържанието на „Голяма книга за животни” е и така педантично пригодено до нуждите на своята аудитория. Енциклопедията е одобрена от МОН и е съвместима с учебната програма за 2017/2018 г.

Повече за изданието тук: http://www.e-uchebnik.bg/book/viewBook/2283

Capture1.PNG

Амалиа Аросио:

CaptureCapture2

 

Чинция Антинори:

antinori-0022-e1515172067526

seaside

Алесандра Мекелетти:

natura01

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s