Четвъртокласничката Ванда е във възторг! Щмицката, тъй де, госпожа Шмиц, най-неочаквано се е навила да организира училищна екскурзия. Цели пет дни без математика, прекарани с добри приятели в стар замък! Защо тогава Ванда изведнъж започва да изпитва опасения преди заминаването? Предстои ви да научите от „Ванда и бандата на момичемразците” (изд. „Гея-Либрис”) от Дагмар Гайслер.

Capture.PNG

Е, как! В нейно отсъствие може да се случи всичко, включително онзи Берти, приятелят на мама, да вземе да използва момента и да се нанесе вкъщи. В крайна сметка, мама обещава, че това няма да се случи и Ванда се съгласява да се качи на автобуса за Хлодвигсбург. (Нали така се казваше тоя замък?)  И какви ли приключения я очакват там?

Capture.PNG

Уф! На екскурзията идва и онази досадница Леони, която открай време се умилква около най-добрата приятелка на Ванда, Кати. Бандата на момичемразците също ще е наоколо, а в тяхно присъствие Фаби се срамува да бъде около приятелките си. Но замъкът си е замък въпреки всичко! Там си ги има всичките прилежащи готини неща, като кули, рицарски брони и може би дори… прилепи и призраци? Не? А тогава каква е тая тупурдия по тъмно? Момчетата и момичетата водят своята война с какви ли не трикове! Да не говорим, че още преди да заминат Ванда и Кати са запланували щуро среднощно парти!

Capture.PNG

Третата книжка от поредицата за Ванда и нейните приятели наистина предоставя възможност на героите да се развихрят. Очаквайте истинска надпревара по номера и лудории между „Ванда и бандата на момичемразците”. Но Дагмар Гайслер остава вярна на себе си и не пропуска да покаже емоциите и вълненията, които съпътстват тази хубава възраст, в която са нейните персонажи. Гайслер отново се изявява отлично в двойната си роля на автор и илюстратор и вплита в хумористичните ситуации и освежаващ поглед към света през детските очи.

Capture.PNG

Очаквайте скоро ревютата и на останалите четири книжки от серията! 🙂

Повече за Ванда и поредицата прочетете тук: http://www.gealibris.com/?com=com_album&view=category&cat=18&lang=bg

Дагмар Гайслер е родена в Зиген през 1958. Учи графичен дизайн във Висбаден. Сега живее и работи като автор и илюстратор на свободна практика близо до Мюнхен. Илюстрирала е много книги за деца. Като автор и илюстратор е публикувала картинни и картонени книжки и читанки, многобройни книги за деца и момичета. У нас е позната най-вече с любимите на хиляди деца книги с патилата и победите на Ванда. За „Ванда и бандата на момичемразците“ получава през 2007 наградата за илюстрирана детска книга „Пенцбергер Урмел“.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s