Муминската долина – място на приказна идилия, обитавано от гостоприемното семейство на Муминтрол и техните всевъзможни съседи. Място, обитавано от хатифнати и филифьонки, където всеки е добре дошъл, приеман и обичан такъв какъвто си е, заедно с всички добри качества, особености на характера и въпреки (а може би и заради) недостатъците си. Неведнъж съм си мечтал да се преселя там! Или поне да се отбия за ваканцията. А за каква ваканция мечтаят обитателите на Муминската долина? Ще разберете от „Муминтрол на Ривиерата” (изд. „Жанет 45”), част от комикс поредицата на незабравимата Туве Янсон!

big-moomin-riviera

Госпожица Снорк винаги си е падала по блясъка и лукса, по модата и романтиката. А влюбеният Муминтрол често се старае да я зарадва и спечели. Татко Мумин пък е отколешен бохем и приключенец. Имайки предвид всичко това, френската Ривиера изглежда като чудна дестинация!

moomin.PNG

Плажове и лимузини, хотели и басейни, партита, коктейли и хазарт, богаташи и кино звезди… Кашата май е в кърпа вързана. Е, за щастие, кротката и разумна мама Муминка няма да остави семейството си да пътуват без нея. Но охолството и удоволствията на известния курорт може би крият някакви изкушения дори и за нея?

moomin-on-the-riviera-film-and-original-2

Какво още ни крие историята? Километрични сметки и скрити милиони, клюкарски шушукания и  не-чак-дотам джентълменски дуели… С други думи – няма начин да скучаете! С неизменната си проницателност и закачливост, Туве Янсон разказва забавна история, в която не пропуска да осмее фалша висшето общество, да пародира помпозността, изобличи измамното и преходно щастие от материалните неща.

„Муминтрол на Ривиерата” е една от най-популярните комикс-истории за Мумините. През 2014 година, като част от честването на 100-годишнината от рождението на Туве Янсон, излиза анимационен филм, който адаптира това приключение. Страниците, завещани от Туве Янсон се оказват перфектният сториборд – филмът следва до педантичност панелите на комикса.

22fc56a774f0f27c63a7f02cb280072b

Повече за изданието тук: http://books.janet45.com/books/1193

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s