Ахой, моряци! Нова книга дясно на борд! Сухоземните плъхове Иън Уайброу и Чичо Коля Воронцов отново са тук, а заедно с тях е и един малък вълк. Този път – малък МОРСКИ вълк! Издателство „Миранда” и попътният вятър довяха насам шестото и последно приключение от илюстрованата детска поредица, която зорко следим от върха на мачтата. Днес взимаме на абордаж „Малкият вълк 6: Пирати в Бурното море”!

malkiyat-valk-6

Йо-хо-хо и бутилка ром! С помощта на всевъзможни подръчни средства, Малкият вълк и неговите приятели успяват да префасонират една порутена барака и да я превърнат в истински (е, добре де, в ПОЧТИ истински) пиратски кораб. Череп и кръстосани кости, превръзка на окото… и Малчо е вече истински морски разбойник. А новите патила на нашия стар рунтав познайник са наистина престъпно смешни!

malkiyat-valk-6-1

Екипажът се отправя по следите на легендарно съкровище, скрито някога от страшилището на седемте морета Гърлогриз Черната Козина. Пред него дори и чичо Зълчан бледнее, и то не само защото отдавна се е превърнал в призрак. Но Малкият вълк далеч не е единствения, който е хвърлил око на несметното богатство. Миризливко си пада по златото и парите, това ни е ясно още откакто хитрото братче на Малчо заключи имането на чичо Зълчан в онзи блиндиран сейф, но тук става дума за един още по-алчен враг. Запознайте се с Капитан Катран! Или по-добре недейте. Не искате да го знаете и определено не искате да се изпречвате на пътя му.

malkiyat-valk-6-2

Ако някой посмее да твърди, че „Малкият вълк 6: Пирати в Бурното море” не е една превъзходна книжка, то ние лично ще се погрижим той да се разходи по дъската и да се превърне в храна за акулите!

malkiyat-valk-6-3

Когато доста от българските издателства започват да издават дадена поредица никога не се знае дали тя ще излезе до края. Пазарът е несигурен, продажбите – променливи, и читателите съвсем не са застраховани срещу недовършени серии. В това отношение обаче от издателство „Миранда” нямат грешка! Всичките шест книжки за Малкия вълк се появиха на пазара за доста кратко време, с кратки интервали между отделните заглавия, и то без да се прави компромис с хартията, печата и цялостното качество на изданията. И сега, след като колекцията „Малкият вълк“ е пълна, нямаме търпение да разберем какво ни готвят от „Миранда” занапред!

malkiyat-valk-6-4

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s