Последната книга! „Последният портал”! Още от жизнерадостната корица вече ни е ясно, че усилията на Сезам Браун и компания да се преборят със злото и да възстановят вълшебната гривна на кралица Чаровна ще се увенчаят с успех. А и нали не сте очаквали тази весела и шарена серия детско фентъзи да завърши с мрачен финал? Но както знаем, в едно приключение често пътя е по-важен от целта! Нека да извървим и последните крачки заедно с любимите герои от „Търсачи на талисмани” (изд. „Enthusiast”)!

tt1.PNG

Мисията на Сезам почти завърши. Заедно с гривната и дванадесет от вълшебните талисмани момичето се завръща за последен път в Каризма. Решена е да намери ключа – последен талисман, който ще върне силата на гривната и ще спаси Каризма. Присъединете се към Сезам в най-голямото предизвикателство и в най-вълнуващото приключение на търсачите, за да добавите и ключа към своята вълшебна гривна.

 tt2.PNG

Да, всички малки (по)читатели на книжките на Ейми Трий вече предвкусват победата на Сезам над Зорган и злите му приближени, но с радост ще се срещнем с героите още веднъж за едно финално приключение!

tt3

Влюбената в животните Сезам е осиновила бебе орангутан и дори получава благодарствена грамота от директора на резервата, където Късметлията Кики (така се казва бебето) е пристигнал в петък, при това 13-ти (фаталното число, точно като поредния номер на книжката). Самата Сезам има рожден ден и по този повод се организира страхотно парти с дискотека… но ето, че отново се озоваваме в Каризма! А обитателите на вълшебната страна отново се нуждаят от помощта на момиченцето.

tt4

Жални, гладни тунганори, смрадливи грибъли от мочурищата, люспести урчани, обитатели на вълните и какво ли не още ни е подготвила Ейми Трий, чието въображение изглежда няма изтощаване. Дали ужасните отвари на Морбреция са в състояние да се опрат на магията на Сребърната фея? И има ли защо да трепери Сезам при срещата си с Агапого, внушителната драконка, обитателка на вировете? Злите феи Никс и Дина и този път няма да пропуснат да напакостят, а Зорган ще се бори със зъби и нокти… и зли заклинания!

tt5.PNG

Но всичко е добре, когато свършва добре, а поредицата „Търсачи на талисмани” е намерила своя прекрасен завършек в „Последният портал”. След цели тринадесет книжки Сезам и светът на Каризма може би ще започнат да ни липсват. Но най-хубавото е, че те винаги ще ни очакват отново, а и са съвсем близо – на разстояние един плясък с книжни криле!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s