Време за лятна отмора с нещо приказно и лекокрило! Вече сме на финалната права от детската илюстрована фентъзи поредица „Търсачи на талисмани” (изд. „Enthusiast”). Какво ли ни е подготвила този път Ейми Трий? Нека да открием заедно в книжка 10 – „Лунна светлина и русалки”!

48_book_photo_image_1

Кралицата на Каризма е загубила гривната си и тринадесетте магически сребърни талисмана на нея. Но Сезам Браун ще ги открие! Вие също можете да станете търсачи на талисмани!

Мисията на Сезам я отвежда при Скалата на русалките. Дълбоко под водата, сред корали и зловещи водорасли, увлечена в търсене на десетия вълшебен талисман, тя среща един ужасен октопод и спасява майка-делфин, изпаднала в беда.

Открийте прекрасния подводен свят с търсачите на талисмани и добавете сребърния делфин към своята вълшебна гривна!

 

От дълго време чаках този миг! Истината е, че още с първата книга „Търсачи на талисмани” получихме карта на вълшебния свят на Каризма, а един поглед на картата ми стигаше за да си набележа най-приказните и омайни кътчета. И Скалата на русалките беше на върха на списъка!

tt1

След едно необичайно пътуване до близкия аквапарк Сезам и нейните приятелки Мади и Лиз се озовават… на морското дъно! Там, разбира се, ги очакват красивите русалки, но и не само. Сред дълбините са и цяла сюрия от морски обитатели, кои доброжелателно настроени, кои неприятели. Но най-опасни отново ще се оказаж Зорган, Морбреция и техните подчинени! Сред русалките дори се подвизават и маскиратине Никс и Дина.

tt2

Злосторниците обаче май никога няма да си научат урока, а именно – със смело сърце, верни приятели и добри намерения правдата винаги ще тържествува! Е, не пречи да получиш и помощ от някой делфин!

Продължаваме утре с книжка 11 от любимата серия на писателката Ейми Трий и илюстраторката Гуен Милард!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s