„Мило дете, повярвай, мечтите се сбъдват! Трябва само да избереш правилната мечта, за която да се пребориш!”

Решихме да започнем днешното ревю с встъпителните думи на Цвета Белчева, отправени към малките читатели. Така започва нейната книга „Аз искам да бъда… 7 истории за приятелството и разни други неща…”. В тази книжка ви очакват седем чудесно илюстрирани приказки, понесли на книжните си криле послания за доброта, съобразителност и разбирателство.

4528625225397-56b8fac9a81c9

Но още преди да сте се зачели са ви грабнали рисунките на Радостина Пенева! Пъстри и красиви, те просто излъчват уют, хармония и топлота. Художничката е използвала всички цветове на дъгата. Илюстрациите, сътворени с приказната й палитра автоматично ще ви подействат ободряващо и успокояващо. Не преувеличавам ни най-малко като казвам, че с удоволствие бих поставила някои от тези рисунки в рамки и бих украсила с тях детската стая вкъщи.

50bf955225397-56b901da0de30

С такова красиво оформление, очакванията ми към книжката бяха големи. Както и самото заглавие обещава, в „Аз искам да бъда… 7 истории за приятелството и разни други неща…” има тъкмо седем приказки, тъй че спокойно можете да приспивате децата с по една от тях в продължение на седмица.

78dbbc5225397-56b901da0ba81

В понеделник ще видите, че завистта не води до нищо хубаво. Гиздава жаба завижда на шарената премяна на една пеперуда, а тя пък от своя страна с удоволствие би се изтегнала върху листото на някоя лилия и би се отдала на почивка, както редовно прави жабата. Но смяната на местата никак не е препоръчителна!

b01aec5225397-56b901da0f0f2

Във вторник ще ви прави компания Павката, който въпреки родителските забрани все пак приютява у дома едно малко кученце. Можете да сте сигурни, че палето и Павката скоро стават първи приятели, но как ли ще реагират мама и татко, когато заварят в къщата безпорядъка след неканения гост?

a38d6a5225397-56b901da19fd3

Сряда е за спешни случаи и доктор Кълвач няма да има мира! Чук-чук! В четвъртък пък на Сврачко, с който вече се познавате от предната приказка, му предстои да става татко за първи път. Нужен му е съвет, защото е страшно неопитен и се чувства неподготвен. Дали съветите надругите горски обитатели ще му бъдат от полза или пък понякога е най-добре да се вслушаш в самия себе си?

788cc95225397-56b901da1135f

В петък очаквайте патърдия в кухнята, а за събота се предвижда облачно време в планината. Неделя ли? Е… да кажем, че неделната приказка е Изненада! 😉

zx780_2410464

Със своите весели и необичайни герои, всяка една от историите си има своя индивидуалност, но те остават обединени от своите послания и поуки, поднесени съвсем ненатрапчиво, с грижа, внимание и любов.

Върнете се отново на „Книжни Криле” и утре, когато ще ви разкажем и за следващата книжка на тандема Цвета Белчева и Радостина Пенева!

One thought on “„Аз искам да бъда… 7 истории за приятелството и разни други неща…” от Цвета Белчева, с илюстрации от Радостина Пенева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s