Къде се е крила до сега илюстраторката Фиона Удкок? На този въпрос нямаме отговор, но се радваме от сърце, че където и да се е скатавала от издателство „Рибка” са я открили и ни я представят с нейната дебютна детска книга. „Криси се крие” (хитроумен превод на оригиналното заглавие „Hiding Heidi”) е кратка, но изключително нежно нарисувана история за играта на криеница, за нашите силни и слаби страни, за победата и приятелството.

Дори и да си най-добрият на света в умението да се криеш, идва момент, в който разбираш, че не всичко е само игра на криеница.

 k1

Криси е симпатично малко момиченце с истински талант в играта на криеница. От камуфлажни роклички до хитроумни маскировки, Криси проявява небивала изобретателност опре ли до това да се слее с пейзажа и да изчезне от погледа на своите приятели. Дори хамелеонът на Ил Сунг На е способен да завиди на нейните способности!

k3

Уви, става малко самотно, когато дълго време не бъдеш открит. А и сладостта от това да бъдеш винаги победител в игрите май бързо се изпарява… Добре, че Криси не е нито от вироглавите, нито от раздразнителните деца. Тя бързо научава урока си и тогава останалите деца от тайфата също получават своя шанс да блеснат.

k4

Един е най-бързоног, друг пък първи ще изкачи катерушката или пък ще подскочи най-високо с топката си… Криси научава, че да си шампион в криеницата май не е нещо чак толкова изключително – всеки има своя любима игра и че всеки е най-добър в нещо различно.

k5

Когато децата едно след друго получават шанс да блеснат и да бъдат първенци и шампиони радостта от победата е споделена, както и забавата от игрите! А с това и приятелството укрепва и Криси и нейните приятели се сплотяват още повече.

k6

Простичката, но сърдечна приказка на Фиона Удкок учи малчуганите на важни житейски уроци. И то на такива, за които никога не е прекалено рано. Красивият дизайн и топлите илюстрации носят усещане за нещо едновременно ново, но и уютно и познато, в най-добрите традиции на илюстрованите детски книжки от едно време. А полиграфията и качеството на изданието с твърди корици са както винаги на най-високо ниво. „Криси се крие” е поредната книжка от каталога на „Рибка”, която си струва да бъде част от всяка детска библиотека.

Книголюба

 

„Криси се крие“ е първата детска книга на илюстраторката Фиона Удкок. След като завършва Glasgow School of Art, Фиона Удкок живее и твори в Лондон.

 

Повече за Фиона Удкок:

https://www.facebook.com/fiona.woodcock.illustration/

http://www.fionawoodcock.com/

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s