„Български пословици и поговорки” е новото предложение на издателство „СофтПрес”, което в над 60 странници събира едни от най-кратките, но и най-мъдрите произведения на народното ни творчество. „Maлĸитe читaтeли щe ce зaпoзнaят c тaзи caмoбитнa чacт oт бългapcĸия фoлĸлop, щe нayчaт възмoжни мoдeли зa пoвeдeниe в пpoблeмни cитyaции и щe paзвият cвoитe eзиĸoви знaния” – уверяват ни създателите на книжката. И обещанието наистина е изпълнено! Съдържанието на „Български пословици и поговорки” е специално подбрано за деца и поднесено в приятна и лесна за ориентиране форма.

poslovizi_pogovorki_softpres-cover.jpg

Книжката е разделена на няколко части. Започваме със своеобразен увод. „Много мъдрост в малко думи” ще ви представи темата и ще ви запознае с ролята и особеностите на пословиците и поговорките. В първата част ще откриете изрази, които описват или коментират върху людските нрави и характери. Следват пословици и поговорки за трудолюбието и безделието. След тях пък книжката продължава с такива за силата на времето и мъдростта на опита.

bg1

Накрая пък за забавление и разтуха имаме колекция от смешни и заплетени скоропоговорки, истинско предизвикателство за пъргавите езици!

bg2

Всички скоропоговорки са подредени по азбучен ред, а към тях вървят и цветни илюстрации. Книжката струва 5.99, но съдържанието й е безценна и вековна традиция. А както знаем, „ум се с пари не купува, а най-много пари струва”! 😉

Книголина

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s