Ейнджъл е на дванадесет и детството й не е било от най-лесните. Баща й е мъртъв, а майка й е странна птица, която следва куп щури философии и ръководи решенията си на базата на предчувствия за лоша и добра карба… И тогава Ейнджъл става на тринадесет и всичко се променя! Зарежи чукащия на вратата пубертет, баща й се връща! И сякаш шокът от това не е достатъчно голям, оказва се, че татко не само не е мъртъв, ами е и самият Дявол. Ъхъ, буквално дявол, и то дявол с главно Д, разбирате ли – Дяволът!!

product_126

С тематиката си „Дяволита: На татко малкото ангелче” на Шани Петрофф (изд. „Студио Арт Лайн“) ми напомни на „Жупел за закуска. Дневниците на един Д`Явол” от Тейтъм Флин, но веднъж да се зачетете и приликите бързо се изчерпват. Петрофф използва своята история като своеобразна метафора за проблемите, с които се сблъскват младите хора в определен момент от живота си и при дадени обстоятелства. „Преобличането” на проблематиката си е напълно в реда на нещата, за да достигнат идеите до принципно търсещия забавление читател. Признайте си, че „разделени родители” или „баща с тъмно минало” не звучат и на половина толкова вълнуващо, колкото дяволи и магически способности!

bedeviled-littleangel

Но не е трудно да прозрем за конфликтите от истинския живот, които са послужили за основа на фентъзи елемента в „Дяволита”. Ейнджъл е на прага на нов период от живота си, когато изведнъж осъзнава, че не всичко е такова, каквото майка й го е представяла. Тя се сблъсква с факта, че родителите явно не винаги са уравновесените, мъдри ангели-хранители, на които винаги можеш да се опреш и да разчиташ. Срутват се заблуди, наяве излизат грешки от миналото, настоящето е объркано… А внезапно появилия се баща се опитва изведнъж да се превърне в пълноправна част от живота ти и да компенсира дългогодишната си липса с… ами, ВСИЧКО, което си поискаш! И тук навлизат и изборите, когато си изправен пред изкушението, лесния път, продадените чувства…

192 страници са разбити на 45 глави, тъй че романчето се чете наистина скорострелно. На принципа „хайде още една глава, само три-четири странички е” преди да сте се усетили и вече сте на финалната права. Шани Петрофф пише интересно и достъпно, бързото действие и интригите ще са любопитни за аудитория около възрастта на главната героиня Ейнджъл.

12883182-_uy475_ss475_

„Дяволита: На татко малкото ангелче” всъщност е първата от четири книги, които изграждат серията „Bedeviled”. До момента останалите три не са обявени за превод на български, но това не бива да ви обезкуражава да прочетете първото от забавните приключения на Ейнджъл. Въпреки, че ми е любопитно какво се случва с героинята и щурото й родословно дърво по-нататък, „Дяволита: На татко малкото ангелче” си се чете и като самостоятелна история. Една дяволски приятна история!

 Книголина

 

Всичко, което бащата на Ейнджъл, или казано по друг начин – Дяволът, иска, е да бъде част от живота ѝ. В замяна той има силата да ѝ даде всичко, което поиска – включително популярност и среща с момчето, по което тя отдавна си пада, Коул Даниелс. Но Ейнджъл ще го приеме само при определени условия: ако остави дяволския бизнес и специалните си сили извън уравнението.

Дали тя и обичният ѝ татко ще успеят да се споразумеят?

И може ли Ейнджъл да устои на изкушението да използва някакви свои специални сили, които може би е наследила от него?

 ***

 Шани Петрофф е писателка, която живее в Ню Йорк. „Дяволита: На татко малкото ангелче“ е първата ѝ книга. Когато не е заключена в дома си да пише, тя отделя доста време за книги, момчета, телевизия, мечтаене и пазаруване по интернет. Би ѝ било приятно да я посетите на www.shanipetroff.com.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s