Проблеми с приспиването на децата? Може би разрешението ще се окаже една малка, симпатична книжка от издателство „Хермес”! „Слончето, което иска да заспи” на шведския психолог Карл-Йохан Ерлин вплита в приказката похвати, които помагат на детето да се успокои и отпусне щом стане време за лягане.

sloncheto-koeto-iska-da-zaspi-cover

Главният герой в книжката е слончето Елън, което също има известни проблеми със заспиването. То се отправя на пътешествие през една чудна гора, населявана от какви ли не поспаланковци – Дремливия Къртичко, Похъркващата Софи и други. Всички те сънуват сладко чак до сутринта. Заедно с Елън децата ще посетят и различни забележителности по маршрута из вълшебната гора. Ще се отбием до Приспивната стълба например!

sloncheto-1024x1024

Това е втората книга на Карл-Йохан Ерлин у нас, след „Зайчето, което иска да заспи“. „Слончето, което иска да заспи” включва всички изпитани техники от „Зайчето…”, но е доразвита и с  няколко нови трикове за безпроблемно заспиване и дълбок сън.

4

За разлика от „Зайчето…” обаче, историята на слончето Елън е с далеч по-примамливи илюстрации! Те са дело на художничката Сидни Хансон и са достатъчна причина да си купите книжката, пък дори и вашият малчуган да спи като пън и да имате проблеми със събуждането, а не със заспиването.

Рисунките на Сидни Хансон притежават особена нежност и мекота, която прави разглеждането на книжката истинско удоволствие! Очевидно тя се специализира в красиви и пухкави герои с големи, изразителни очи. Творби на художничката можете да разгледате на: http://www.shannonassociates.com/artist/sydneyhanson и https://www.facebook.com/sydneyhansonart/

3-2

Сега ще можете да редувате „Зайчето, което иска да заспи“ и „Слончето, което иска да заспи“ за разнообразие и отново да постигате отлични резултати. В края на книгата са поместени отговори на въпросите, които родителите задават най-често, и полезни съвети от автора за още по-бързо и безпроблемно заспиване.

 

Карл-Йохан Форсен Ерлин е учил психология в различни шведски университети и е мастер практик по невролингвистично програмиране. Той работи като писател, ментор, лектор и преподавател по личностно развитие и лидерство. В момента пише поредица от книги за деца, чиято цел е да помагат на малчуганите да спят добре, да разберат собствената си значимост и да развият умения за преодоляване на трудностите в живота.

sloncheto_koeto_iska_da_zaspi_-_cover_-_copy

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s