Всякакви приказки бяхме чели. От смешни до страшни, от народни и класически до съвременни, с поуки и без… Приказки-игри, интерактивни и анимирани приказки, терапевтични приказки… Но активна йога-приказка?! Такова чудо дори и ние не бяхме чели! А излиза, че от скоро вече има и такова животно! А животното главен герой в приказката пък е кравичката Мина, която ще ви разходи чак до… Индия!

Веднага бързаме да кажем, че днес (25.06.2017) предстои представяне на книгата в София! (Повече подробности за събитието ще научите тук – https://www.facebook.com/events/960084944133806/ )

svetla ivanova 111

„Вълшебна книжка” е част от проекта Тананикаща йога на Светла Иванова. Зад книжката стоят триото Светла Иванова, Мила Попнеделева-Генова и Константин Кучев, които са се погрижили съответно за замисъла и текста, за илюстрациите и за музиката. Точно така, към книжката има и музика – девет песнички акомпанират приключенията на кравичката Мина!

svetla ivanova 4

За йога-аспекта на книжката не зная дали мога да коментирам, тъй като съм пълен лаик в тази област. Нямам си ни най-малка представа от различните практики и течения, никога не съм се интересувала, но тъй като самата Светла Иванова е сертифициран йога инструктор, така че смятам, че спокойно можем да й се доверим за съдържанието. Нещо повече – по всичко си личи, че за нея това е книжка с мисия! А за мен беше едно леко, приятно, приказно и шарено въведение в света на йогата.

svetla ivanova 1.jpg

Но дори и изобщо да не ви влече тази тема и да нямате намерения да се впуснете в изпълняване на приложените към книгата инструкции и онагледени пози (макар че човек никога не знае) в книжката все пак има и още много други вплетени теми. За всекиго по нещо! Можете да преговорите с вашите мъници различните животни и звуците, които издават. Можете да се потопите в неповторимата и екзотична атмосфера на Индия. А можете и да се наслаждавате на майсторските илюстрации на Мила Попнеделева-Генова!

svetla ivanova 2.jpg

Художничката е превърнала книжката в истинско шарено пътешествие, като е внесла интересен и привлекателен стил, а и е уловила много характерни детайли от индийската култура. Героите са изключително забавни и веселите рисунки гарантирано ще допаднат на децата. (Между другото, тепърва ще ви представим и още детски книжки от Мила Попнеделева-Генова, така че продължавайте да следите блога!)

svetla ivanova 1111

Ако мога да имам някакви критики към „Вълшебна книжка”, то те са, че заглавието е твърде общо и дори не загатва за съдържанието и тематиката. Но това са бели кахъри, защото едно бързо разлистване ви е достатъчно да се ориентирате.

svetla ivanova 3.jpg

Пожелаваме много успех на „Вълшебна книжка” и нейните създатели, а на вас предоставяме няколко линка, чрез които можете да се запознаете с изданието още по-отблизо!

 

Фейсбук страницата на Тананикаща йога: https://www.facebook.com/tananikashtayoga/?hc_ref=SEARCH

Разгледайте снимки от представянето на книгата в „Музейко”: https://www.facebook.com/pg/tananikashtayoga/photos/?tab=album&album_id=334359060316224

Разгледайте илюстрациите и страници от книгата: https://www.facebook.com/mila.popnedelevagenova/media_set?set=a.10213097250496942.1073741856.1564186119&type=3

Прочетете повече тук: http://www.elle.bg/novini-35/edna-istoriia-za-blagodarnostta.html

svetla ivanova 11

ЗА КНИЖКАТА:

 „Вълшебна книжка“ е история ЗА БЛАГОДАРНОСТТА.

 В нея се разказва за пътешествието на кравичката Мина до Индия, която се научила да бъде благодарна за всичко, което си има и среща по пътя си.

 Това е активна приказка, част от поредицата книжки тананикаща йога, защото децата и вие може да правите упражнения и да пеете, докато я четете и разглеждате. По забавен начин въвежда всички в света на йога.

 Ще помогне на децата да усетят ползите от движението, да си припомнят селскостопанските животни, да познават различните части на тялото си, да научат за Индия и нейната култура, да развият основни добродетели.

 Към книжката има и 9 допълващи я авторски песнички на Светла Иванова и Константин Кучев.

 

ЗА АВТОРА:

 Светла Иванова е певица и писател, която практикува йога от 15-годишна. Тя е сертифициран йога инструктор в редица направления. Преподава хатха йога, ащанга, виняса флоу, йога за бременни и деца. Създател е на проекта тананикаща йога за деца, в който съчетава музика и йога. Завършила е „Предучилищна педагогика“ и „Поп и джаз музика“. Има издадени DVD-та с практики – за бъдещи майки, за възстановяване след раждане, за родители и деца и йога у дома. „Вълшебна книжка“ е първата й детска приказка умело съчетана с музика и йога.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s