Не зная как е сред днешните малчугани, но в моето детство Дядо Пънч си беше истински хит! Имам много мили спомени за вечерите, когато цялото семейство се събираше пред телевизора в очакване на „Лека нощ, деца!”. Да, цялото семейство, не само дечурлигата. Възрастните също, и то не просто защото след десетина минути започваха новините. Причината беше, че Сънчо ни представяше поредния епизод на „Седем вечери по седем гатанки”. Незаменимият Бате Асен ни приветстваше от екрана и ни предизвикваше с римуваните гатанки на Дядо Пънч! Винаги ме избива на носталгия като си спомня това златно време, а днес причината да го направя е една нова книжка на издателство „СофтПрес” – „Приказки на Дядо Пънч”!

Много се зарадвах на изданието и то не просто защото Дядо Пънч (или иначе Панчо Панчев) е част от детството ми, а и защото бих искал творчеството му да е и част от детството на дъщеричките ми.

diado_punch_web_316x

„Приказки на Дядо Пънч” е част от поредицата „Приказна съкровищница” на издателство „СофтПрес”. И преди сме отразявали книжки от тази серия, така че ако следите ревютата ни вече знаете, че по традиция това са тематични сборници с приказки, с над 100 страници и на доста достъпни цени. „Приказки на Дядо Пънч” не е изключение. В нея ще откриете общо 27 разнообразни истории, събрани в 128 страници.

punch1.PNG

И докато броя на приказките и страниците е ясен, то приятните мигове прекарани с тях, както и техните послания и поуки не се поддават на проста математика. Из  приказките на Дядо Пънч бродят какви ли не интересни и чудновати герои. Там царят вълшебствата и побеждава доброто. Съвсем както си му е редът, нали?

Книголюба

 

„Да виждам небето със живи очи.

Да дишам омайния мирис на здравец.

Да вкусвам кое ми сладни и горчи…

И всичко човешко човешки да правя.“

Из книгата

 

Панчо Панчев, известен като Дядо Пънч, е български писател, драматург, сценарист и публицист. Автор е на над трийсет пиеси и на стотици произведения за деца – от гатанки и стихове до приказки, разкази и дори роман. Любими на няколко поколения, сладкодумните истории на Дядо Пънч носят онази магия, която извайва между страниците реалност и остава с децата, за да провокира фантазията им и да ги научи на добрини.

 

Една от приказките можете да прочетете и в откъса, достъпен на сайта на издателството: https://www.soft-press.com/book/1228/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s