Вече ви запознахме с Наследниците в ревюто на „Училище на тайни #1 – Си Джей на лов за съкровище” от Джесика Броуди. И докато чакаме следващите заглавия от тази серия, от „Егмонт България” са се погрижили да не скучаем. Скачаме назад във времето с трилогията на Мелиса Де Ла Круз „Историята на Наследниците”! Своеобразен прикуъл на „Наследниците”, тази поредица ще ви разкрие съдбата на Мал, Иви, Карлос и Джей още преди да сме се срещнали с тях на екрана. Децата на едни от най-емблематичните Дисни злодеи ще се борят за своето място на сцената в „Островът на изгубените”!

97895427152141439524711

Легендата мълви, че преди двайсет години най-прочутите злодеи са прогонени от кралство Аурадон в Острова на изгубените – мрачно и зловещо място, защитено от енергийно поле, което им пречи да го напуснат. Без магическите си способности, злодеите живеят в абсолютна изолация, забравени от света.

 А в Забранения замък на Острова на изгубените е скрито Драконовото око – ключът към истинското зло и единствената надежда за бягство на злодеите. Само най-хитрият, най-злият, най-отвратителният от тях може да го открие… Кой ли ще бъде той?

 Мал, дъщерята Злодеида, има план да го залови. Ще й е необходима единствено малко помощ от „приятелите” й – Иви (дъщерята на Злата кралица), Джей (сина на Джафар) и Карлос (сина на Круела де Вил).

 

 

Мелиса Де Ла Круз е успяла да вземе екранните образи на новото поколение Дисни злодеи и да им придаде повече плът и кръв, разкривайки не само детайли от миналото им, но и повече за отношенията помежду им. Да не забравяме и невеселата участ да живееш в сянката на най-известните приказни злодеи на всички времена. Мал, Иви, Карлос и Джей са хванати между стремежа да оправдаят очакванията на коварните си и жадни за власт родители, но и опитите да проявят достатъчно индивидуалност и характер, за да не са просто тяхна умалена версия.

ostrov1

Мал се изявява като главна героиня. И нищо чудно, след като властната й майка явно е най-важната клечка на Острова на изгубените. Шестнадесет годишната дъщеря на Злодеида е лидер на отбора. Но както ще се убедим всеки един от спътниците й също има какво да предложи. Всеки един от тях е важна брънка в екипа и притежава умения, които ще се окажат необходими при преодоляването на различните препятствия по пътя към Драконовото око. Вярно, сговорна дружина планина повдига. Но дали екипната работа ще се отдаде на група закърмени с коварство и бунтуващи се срещу света тийнейджъри?

isle-of-the-lost-prize-pack

Между четиримата „приятели” кипи истинско съперничество. Всеки има своите лични мотиви да се добере но Драконовото око. Всеки един има тайни планове и използва останалите от групата за постигане на интересите си. Но само Мал знае, че да се сдобиеш с магическия артефакт си има адски висока цена – цели хиляда години непробуден сън.

ostrov11.PNG

Но колкото повече четиримата се приближават то своята цел, толкова повече приключението ги сближава. Възможно ли е все пак крушата да падне по-далече от дървото? Дали злото се предава по наследство? Или е въпрос на избор? Стъпка по стъпка у Мал, Иви, Карлос и Джей ще започнат да назряват съмнения в това, на което са ги учили цял живот…

ostrov111.PNG

Мелиса Де Ла Круз ни е приготвила едно приятно приключенско фентъзи, което съчетава и в традициите на Дисни класиката, и нова трактовка на стари приказни мотиви. Издирването на омагьосани вещи с надвиснали над тях древни проклятия може и да не е новост в жанра, но за това пък емоционалната страна на сюжета придава свежест и интрига на книгата. Какво е да си отгледан от родител-здолей, с големи амбиции и очаквания и закостенели представи за света? Ще успееш ли да се превърнеш в нещо различно и да разчупиш калъпа или пък ще поемеш по стъпките на тези, които са те натъпкали в него?

ostrov 111.PNG

Продължаваме да търсим отговорите на тези въпроси и утре с продължението – „Завръщане на Острова на изгубените”

Книголина

 

Авторът

 Мелиса де ла Круз е автор на бестселъри на New York Times и USA Today. Работила е като моден редактор за New York Times, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Cosmopolitan, The San Francisco Chronicle и Teen Vogue.

Писателката живее понатоящем в Лос Анджелис със съпруга и дъщеря си.

  ostrov1111.PNG

Филмът

 Дов Камерън, София Карсън, Камерън Бойс и Бубу Стюарт влизат в ролите на децата на най-прочутите злодеи в пълнометражния игрален филм „Наследниците” на „Дисни”. С намигване към добре познатите приказни истории и преплитайки замъци с класни стаи, лентата е забавна, съвременна и изпълнена с много музика история.

 Действието се развива в идиаличното кралство Аурадон и представя неочакваните възможности, които се разкриват след „и заживели щастливо”. Бен, синът на Краля и Кралицата (Звяра и Бел от “Красавицата и Звяра”), e на път да заеме трона и първото му решение е да предостави възможност за изкупление на децата на четирима от най-изявените злодеи – Мал, Иви, Карлос и Джей. Заточени на Острова на изгубените заедно с родителите си, те за първи път са допуснати в Аурадон, където ще посещават училище заедно с наследниците на Феята кръстница, Пепеляшка, Спящата красавица и Мулан. Само времето може да покаже дали „злите” тийнейджъри ще последват стъпките на своите родители.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s