За пети пореден (и за сега последен) път ще се носим по вълните с „Карибски пирати”. Стари познайници и нови злодеи, скрити съкровища и кодирани карти! Залозите са високи, а опасностите – безчет! Но ако все пак ви стиска, то скачайте на борда! Отплаваме с „Карибски пирати 5: Отмъщението на Салазар” (изд. „Егмонт България“)!

Ще се постарая да не издавам много, но ако все още не сте гледали „Отмъщението на Салазар”, то чувствайте се предупредени – пазете се от спойлери!

97895427199221495693992.1563

 

Тръгнал да търси митичния Тризъбец на Посейдон, младият Хенри знае, че има само един човек, който може да му помогне – капитан Джак Спароу. Двамата се съюзяват с Карина – девойка, която иска да декодира звездната карта на Галилео Галилей, за която се твърди, че показва пътя до Тризъбеца. Но пътуването им се оказва доста опасно, след като разбират, че страховит призрачен екипаж на прокълнат кораб е по петите им. Водач на този екипаж е не кой да е, а капитан Салазар, един от най-върлите врагове на Джак. И Салазар няма да се спре пред нищо, за да си отмъсти…

 potc5

Изненада! Фамилията на младия Хенри всъщност е… Търнър! Точно така, това е синът на Уил, който ако сте внимавали вече познавате от скритата след крайните надписи сцена от „На края на света”. А къде ли е татко му?

 

Нима сте забравили? Уил прояви смелост и жертвоготовност като сложи край на безчинствата на Дейви Джоунс, но бе принуден да поеме капитанския пост на Летящия холандец и… прокълнат да може да слиза на сушата единствено веднъж на десет години. Любопитно, но тъкмо десет години промеждутък във времето има и между „На края на света” и „Отмъщението на Салазар”.

potc55

И сега Хенри Търнър не пада по-долу от баща си, който също премина през какви ли не премеждия, за да спаси своя баща, Бил. За да бъде вдигнато проклятието от капитана на Летящия холандец е нужна мощна магия, която се крие единствено Трицъбеца на Посейдон. Именно затова Хенри Търнър се е отправил по дирите на легендарния артефакт. А да се докопа до него, естествено, никак няма да е леко! Компания му прави и Карина, която вече познаваме добре от „Най-ярката звезда на Севера“!

 

Десет години след като се разделихме с Елизабет и Уил, най-накрая ще получим щастливия финал, който семейство Търнър заслужава! Но преди това отново ще се понесем във вихъра на невероятни приключения с призрачни екипажи, кръстосани мечове, топовни изстрели и… Тук някъде трябваше да има бутилка ром! Ама къде е ромът?! Защо никога няма ром?

potc555.PNG

„Карибски пирати 5: Отмъщението на Салазар” е най-дългата и най-детайлната от петте романизации по филмите. Макар и авторите да се сменят, няма осезаема разлика в стила на писане. Няма да усетите скачане между книгите в начина, по който е поднесен разказа. Пренесените на хартия екранни пиратски приключения се четат така бързо и приятно, че нищо чудно да ви отнеме по-малко време да преминете през книгите, от колкото да изгледате самите филми.

 

А дали ще се срещнем отново с карибските пирати? Мисля, че това е само въпрос на време! Холивуд не би заровил лесно такова съкровище. А и май героите няма да се отърват така лесно от ужасяващия Дейви Джоунс…

Zedd

Dead_Man_Tells_Cover_back copy1495693992.0493

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s