Вдигнете котва! Опънете платната! Отплаваме „В непознати води” с романизацията на четвъртото пътешествие от поредицата „Карибски пирати”! Тайнствени легенди, коварни планове, немъртви пирати, изкусителни русалки… Приключението зове в „Карибски пирати 4: В непознати води” (изд. „Егмонт България”)! 

Героите на Елизабет Суон и Уил Търнър са на заслужена почивка! Вероятно ще липсват на много от вас, но… звездата на шоуто отново е тук, и няма как да бъде другояче. Джак Спароу се завръща, в цялата си пиратска прелест. Целта му този път е легендарно място, до което малко смъртни са се добирали някога. Изворът на младостта обещава вечен живот, но не един и двама са се простили със своя по изпълнения с опасности маршрут…

97895427061821495088525.3254

Барбоса няма да пропусне да се намеси, но той далеч няма да е единственият съперник на Спароу. Друго страшилище на моретата се присъединява към колоритната галерия от злодеи на „Карибски пирати”. Запознайте се с известния пиратски капитан Черната брада! Както и с красивата му щерка, обаятелната Анджелика, която също е в „семейния бизнес” с плячкосването на кораби и лова на съкровища. И предвид репутацията на нашия стар познайник Джак Спароу, никак не е чудно, че Анджелика май му има зъб, нали? Вече става весело!

potc4

Нещо, което случайно забелязах – в изданието на „Егмонт” името на автора не съвпада. Туи Съдърланд е автор на предния роман, както и на няколко илюстровани книги към третия филм, работила е и по поредицата Legends of the Brethren Court, но автор на „Карибски пирати 4: В непознати води” всъщност е Джеймс Понти. Името на автора така или иначе не присъства върху кориците на нито една книга от серията, та явно при редакцията е убягнало това несъответствие. А как се е справил Понти?

potc44.PNG

Докато предишните две книги ми допаднаха заради факта, че опростиха ненужно заплетения сценарий на филмите, в „Карибски пирати 4: В непознати води” се получава обратното. Тук ми направи впечатление, че книгата си е позволила да прескочи някои сцени. Нищо ключово не липсва, но все пак усетих липсата на някои моменти от филма. Може би защото четвъртия филм е и последния, който съм гледал и имам най-пресен спомен за него. А може би защото и обемът страници е една идея по-малък от този на романите до момента.

potc444

Във всеки случай, от това сюжетът не е пострадал, а четивото отново е лежерно-приключенско и се минава на един дъх. Един приятно прекаран летен следобед в компанията на цялата разюздана пиратска пасмина!

 

Освен това „Карибски пирати 4: В непознати води” може да се похвали и с най-красивата корица от цялата серия. Отпред е, разбира се, вариация на традиционния череп с кръстосани кости. Но това, което пълни очите е пиратският кораб на задната корица – „Мъстта на кралица Анна“ на Черната брада.

StrangerTides_Cover_back1495088525.4477

Не бързайте да слизате на сушата, защото морските ни пътешествие продължават! Ревюто на „Карибски пирати 5: Отмъщението на Салазар” ще акостира утре на „Книжни Криле”

Zedd

4181789-blackbeards-ship-in-pirates-of-the-caribbean-4

Той беше прокълнат, изоставен в ръцете на смъртта и заточен на края на света. Сега прочутият пират капитан Джак Спароу опъва платна към непознати води в търсене на Извора на младостта. По време на това обречено пътешествие Джак ще срещне своя отдавна изгубена любов – красивата и мистериозна Анджелика, която също е пират. Ще бъде пленник на страховития кораб „Мъстта на кралица Анна“, чийто капитан е злият и опасен пиратски капитан Черната брада! Джак ще трябва да се справи с ужасяващи зомбита и неустоими, но смъртоносни русалки, докато се надпреварва с враговете си, за да стигне пръв до легендарния Извор на младостта. Така че потегляй и ти с него към зловещи морета… ако ти стиска!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s